Consulting

Een strategische aanpak om de patiëntervaring te verbeteren

 
 

We gaan graag met je in gesprek.

Hoe kunnen we je helpen?

1
Selecteer je interessegebied
2
Contactgegevens

Verbeter de ervaring van uw patiënt in uw zorgomgeving

 

Philips Healthcare Experience Consulting biedt een strategische benadering om de zorgbeleving van patiënten, familie en medewerkers te veranderen. Samen met al deze betrokkenen werkt een multidisciplinair team van deskundigen aan oplossingen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een diepte-analyse van de ervaringen, het ontwerp van patiëntvriendelijke ruimtes en de implementatie en evaluatie hiervan.

 

Onze methode is bewezen succesvol. We gebruiken een systematische aanpak om de huidige situatie te beoordelen en geven aan op welke onderdelen verbeteringen mogelijk zijn. Ook geven we advies over implementatie in de vorm van concepten voor zorgomgevingen die zorgen voor:

 

  • Een unieke ervaring voor patiënten, familie en medewerkerse
  • Hogere waardering over de kwaliteit van zorg
  • Verhoogde productiviteit

Exceptional patient experience

Wilt u meer weten over onze werkwijze bij de herinrichting van Broward Infusion Center?

Hoe verbeteren we de zorgervaring voor patiënten, familie en medewerkers

Met een speciaal programma observeren, beoordelen en evalueren de Philips consultants de manier waarop zorg wordt geleverd. Hiermee schrijven we een strategisch plan met als doel een hogere tevredenheid bij patiënten, familie en medisch personeel.

Strategie: Samen met de betrokkenen geven we betekenis aan de term “mensgerichte zorg”. Zo komen we tot een gedragen visie en strategie.

Realisatie: De concepten werken we uit in plannen, richtlijnen en eventuele technologische implementaties. Ook zijn Ambient Experience-oplossingen mogelijk.

Concept: De ontwikkelde strategie werkt door in de fysieke, organisatorische en operationele structuur van het ziekenhuis. Dit visualiseren we aan de hand van verschillende concepten.

Evaluatie: Philips helpt bij het continu verbeteren van patiëntervaringen, zodat uw dienstverlening op hoog niveau blijft en patiënten uw instelling positief blijven waarderen.

Hoe we de transformatie van de zorg begeleiden

Experience Flow Mapping

Onze unieke aanpak, Experience Flow Mapping, is een gestructureerde methode om inzicht in de zorgbeleving en overzicht van het klinische proces te krijgen. We observeren en interviewen patiënten, familieleden en zorgprofessionals en voeren data-analyses uit.

   

We brengen alle data en inzichten in interactieve workshops met alle betrokkenen bijeen en brengen het zorgpad visueel in kaart. De verbetermogelijkheden die de meeste impact hebben, springen er direct uit. Dit creëert draagvlak voor verandering.

Experience Flow Mapping

Klinische Expertise

Clinical Expertise

Onze klinische experts werken samen met ziekenhuizen en zorgsystemen om efficiënte klinische processen te ontwikkelen en klinische verbeterdoelen te bereiken. Wij begrijpen wat er in uw regio speelt en helpen mensen, processen, en technologieën zo op elkaar af te stemmen dat u een kosteneffectieve patiëntenzorg kunt aanbieden.

Data-analyse

We analyseren meerdere databronnen. Daardoor kunnen wij onze bevindingen uit iedere fase van het adviestraject onderbouwen met feiten en cijfers.

 

Onze data-analisten:

  • herkennen problemen in de workflow, de capaciteit en gewenste versus gerealiseerde resultaten
  • analyseren trends om voorspellingen te kunnen doen over patiëntenaanbod, benodigde mensen en middelen, technologie en meer
  • ontwikkelen scenario's om de impact van aanbevelingen te simuleren
  • maken data beschikbaar in de organisatie als een standaardonderdeel van de operationele besluitvorming

 

Alle data hier opgenomen zijn alleen ter illustratie en niet gebaseerd op werkelijke gegevens.

View themes

Data Analytics

Gerelateerde onderwerpen

 

Lees meer over onze healthcare consultancy

Verhalen uit de praktijk

*Resultaten uit casestudies zijn niet voorspellend voor resultaten in andere gevallen. Resultaten in andere gevallen kunnen variëren.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.