Ambient Experience

Hoogwaardige zorg in een mensgerichte omgeving

We gaan graag met je in gesprek.

Hoe kunnen we je helpen?

1
Selecteer je interessegebied
2
Contactgegevens

Aandacht voor de ervaring van de patient, familie en de medewerkers

Philips Ambient Experience is een unieke, mensgerichte aanpak voor het verbeteren van de zorgbeleving.  We beginnen met het logisch indelen van de ruimte, waarbij we de werkprocessen volgen. Hierdoor creëren we een opgeruimde, motiverende omgeving voor zorgprofessionals. Daarnaast zorgen dynamisch licht, geluid, kleur en beeld voor een positieve rustgevende omgeving voor patient en familie. Inmiddels hebben we wereldwijd meer dan 1000 Ambient Experience-oplossingen geïmplementeerd, in diverse klinische ruimtes.

 

Los van de inrichting doen we ook aanbevelingen voor optimalisatie van de werkprocessen, het voorraadbeheer en de afdelingsorganisatie. We kunnen maatwerk leveren voor iedere zorgomgeving – van een enkele ruimte, tot een gehele afdeling. Onze ontwerpers houden zorgvuldig rekening met klinische, fysieke en budgettaire kaders. Uw zorginstelling kan rekenen op een unieke en vernieuwende omgeving, omdat wij onze inzichten in de zorgbeleving van patiënt, familie en personeel en onze technologische kennis bundelen.

Ambient Experience heeft oplossingen voor radiologie-, cardiologie-, oncologie-, eerste hulp-, kinderafdelingen en nog veel meer. De meerwaarde van Ambient Experience is meerledig: de werkprocessen worden verbeterd, medewerkers zijn meer tevreden, en patiënten en hun families hebben een positiever beeld van uw zorginstelling.

Hoe we de transformatie van de zorg begeleiden

Belevingsgerichte ontwerpen

De bezorgdheid bij patiënten is meestal het grootst net voordat de procedure wordt uitgevoerd. Als gevolg hiervan worden vaak kalmeringsmiddelen en anesthesie gebruikt om ervoor te zorgen dat patiënten tijdens procedures stilliggen. Philips Ambient Experience verzacht de klinische sfeer van operatiekamers door positieve elementen te introduceren die patiënten afleiden, informeren en voorlichten. 

Philips Ambient Experience vermindert de zorgen van patiënten tot een niveau waarop behandelaars productiever en efficiënter kunnen werken.

Experience Flow Mapping

Experience Flow Mapping

Onze unieke aanpak, Experience Flow Mapping, is een gestructureerde methode om inzicht in de zorgbeleving en overzicht van het klinische proces te krijgen. We observeren en interviewen patiënten, familieleden en zorgprofessionals en voeren data-analyses uit.

 

We brengen alle data en inzichten in interactieve workshops met alle betrokkenen bijeen en brengen het zorgpad visueel in kaart. De verbetermogelijkheden die de meeste impact hebben, springen er direct uit. Dit creëert draagvlak voor verandering.

Patiëntvriendelijke thema's

Ambient Experience creëert een comfortabele en rustgevende omgeving voor uw patiënten. De patiënt kan zijn omgeving personaliseren door een 'kamerthema' te kiezen dat bij hem of haar past. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale thema’s voor kinderen. De thema’s zijn gebaseerd op eigen en bestaand onderzoek naar positive invloeden van licht, geluid en beelden.

View themes

Calming atmosphere

Kittenscanner

 

Met de Philips Ambient Experience KittenScanner leren kinderen op een leuke wijze wat een scan inhoudt.

 

Lees meer

Opbergen

 

Philips Ambient Experience-opbergsystemen zijn ontworpen om te zorgen voor een nette, georganiseerde werkplek.

Werner Satter thumbnail image

Werner Satter        


General Manager Experience Solutions Healthcare Transformations Services, Philips

 

Werner en zijn team helpen met het ontwikkelen van mensgerichte oplossingen voor ziekenhuizen en health care systems die de kwaliteit van zorg kunnen verbeteren. Zijn expertise omvat research, design innovation,nieuwe business ontwikkeling en marketing. Werner’s heeft eerdere  ervaring  als stategisch innovatieconsultant met het uitvoeren van innovatieprogramma’s. Hij is een geprezen spreker op healthcare conferenties over onderwerpen als healthcare design, mensgerichte omgevingen, en het verbeteren van ervaringen voor patienten, familie en medisch personeel . Werner heeft een master in economie met een specialisatie in marketing, economische psychologie and sociologie.

Lees meer over onze adviesdiensten
 

Gerelateerde onderwerpen

 

Lees meer over onze healthcare consultancy

Verhalen uit de praktijk

*Resultaten uit casestudies zijn niet voorspellend voor resultaten in andere gevallen. Resultaten in andere gevallen kunnen variëren.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.