Consulting

De ervaring van de patiënt
verbeteren door andere
vormgeving

We gaan graag met je in gesprek.

Hoe kunnen we je helpen?

1
Selecteer je interessegebied
2
Contactgegevens

Het Jeroen Bosch ziekenhuis is een van de grootste perifere ziekenhuizen van Nederland. Het heeft de ambitie om het meest patiëntgerichte ziekenhuis in Nederland te worden.
 

Om patiënten beter te laten ontspannen installeerde het ziekenhuis in twee röntgenkamers de Philips Ambient Experience. Het Philips Ambient Experience-team paste een belevingsgericht ontwerp toe om zo een prettige en rustgevende omgeving te creëren voor patiënten en medewerkers. Patiënten in de Ambient Experience-kamers waren tot 49% tevredener dan de controlegroep. Dit bleek uit onderzoek van Philips Research in 2011.* 


*Patiënten die een röntgenonderzoek in Ambient Experience-kamer ondergingen, hadden een opmerkelijk hogere Net Promoter Score. Deze score geeft aan in hoeverre iemand bereid is om het ziekenhuis aan te bevelen aan mensen die ze kennen. Vergeleken bij patiënten die niet op de hoogte waren van de Ambient Experience was het verschil +29%. En vergeleken bij patiënten die wel op de hoogte waren van de Ambient Experience was het verschil zelfs +45,45%.

De ervaring van de patient verbeteren door andere vormgeving
Patiënten zijn duidelijk meer ontspannen dankzij de combinatie van licht, videoprojecties en geluid."

- Harm Geraedts

clustermanager voor beeldvorming, Jeroen Bosch Ziekenhuis

Our Approach


We veranderen een kamer op basis van de nieuwste gezondheidszorgtechnologie en consumentendesign. Het ontwerp van de kamer ondersteunt de procedures van verschillende afdelingen. In dit geval was dat radiografie, maar dat kan ook een ander specialisme zijn.

Ambient Experience kan bestaan uit:

 

  • afgeronde hoeken, die ervoor zorgen dat de kamers groter lijken en ordelijker blijven;
  • een functionele inrichting, waardoor de workflow verbetert;
  • dynamische LED-verlichting ('Ambient Lighting') aan het plafond voor aansprekende kleuren;
  • thema’s met audio en video en bijpassend licht die de patiënt afleiden.

Patiëntvriendelijke thema's

Ambient Experience zorgt voor een comfortabele en rustgevende omgeving voor patiënten. Architectuur, design en technologie zijn geïntegreerd. De patiënt kan de omgeving personaliseren door een thema te kiezen dat hem of haar kalmeert. Die thema’s zijn een belangrijk kenmerk van Ambient Experience: ze leiden de patiënt af en geven een gevoel van controle.

Patiëntvriendelijke thema's

Resultaten
 

De Ambient Experience-kamers in het Jeroen Bosch Ziekenhuis hebben de ervaring van meer dan honderd patiënten per dag verbeterd. Ze geven de patiënt een gevoel van controle in een vaak stressvolle situatie. Dit zorgt ervoor dat onderzoeken gemakkelijk en snel kunnen worden uitgevoerd.

 

Onderzoek van Philips Research bevestigt dat Ambient Experience de patiënttevredenheid in grote mate verhoogt. Download de pdf voor het volledige onderzoek.

 

Ook medewerkers profiteren van Ambient Experience. De oplossing maakt hun werkomgeving minder klinisch en daarom aangenamer.

Resultaten

At the Jeroen Bosch Hospital, Ambient Experience creates a more pleasant environment for patients and staff, which often allows exams to be completed comfortably and quickly. 

Gerelateerde onderwerpen

 

Lees meer over onze diensten in healthcare consulting

Ervaringen van klanten met Healthcare Consulting

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.