Marco van Ginkel en Wim Rip installeren eerste Buurt AED    

"Ik hoop zeker dat dit levens gaan redden."

 

Op dinsdag 13 maart heeft Marco van Ginkel de eerste Buurt AED geïnstalleerd in de woonplaats van Wim Rip, de video analist van PSV.

Wim werd in december vorig jaar, tijdens de uitwedstrijd tegen FC Groningen, getroffen door een hartstilstand en ter plekke gereanimeerd met een AED. 

 

Een AED is Automatische Externe Defibrillator, een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door een elektrische schok te geven.

 

Te veel mensen overlijden na het krijgen van een hartstilstand in hun thuisomgeving. Snel hulp bieden met een AED vergroot de kans op overleven aanzienlijk. AED’s zijn helaas niet in alle woonbuurten aanwezig.

Afspelen

Lancering BuurtAED.nl

Daarom hebben we, in samenwerking met de Hartstichting het crowdfunding platform BuurtAED.nl gelanceerd. Buurtbewoners kunnen samen een AED aanschaffen en deze op een toegankelijke plek plaatsen. Via BuurtAED.nl is ook de AED die Marco en Wim in Wageningen hebben geïnstalleerd gefinancierd.

 

Marco: “De hartstilstand van Wim heeft diepe indruk gemaakt op het team, de staf en iedereen die bij de club betrokken is. Met de installatie van de AED in zijn buurt willen we de aandacht vestigen op het belang van openbaar toegankelijke AED’s, zodat in de toekomst minder mensen overlijden als gevolg van een hartstilstand.”

 

Wim: “Ik weet als geen ander hoe belangrijk snelle hulp is. Binnen zes minuten moet dat na een hartstilstand, een AED kan er sneller zijn dan een ambulance”.

 

Gelukkig gaat het weer goed met Wim. Hij werkt nog steeds aan zijn herstel en de verwachting is dat hij in het begin van het nieuwe voetbalseizoen weer aan de slag gaat.

 “Ik weet als geen ander hoe belangrijk snelle hulp is. Binnen zes minuten moet dat na een hartstilstand, een AED kan er sneller zijn dan een ambulance."  

 

 

Reanimatiecursus PSV

Voorafgaand aan de installatie van de AED in Wageningen heeft de voltallige selectie van PSV, samen met de stafleden, een reanimatiecursus gevolgd. Dit onder de deskundige leiding van trainers van de Hartstichting. Hier hebben ze geleerd hoe ze een hartstilstand kunnen herkennen en de noodzakelijke acties geoefend om iemand met behulp van een AED te kunnen reanimeren. 

 

Start ook een actie voor een AED in jouw buurt

Heeft jouw buurt nog geen AED? Door het starten van je eigen actiepagina op BuurtAED.nl kun je nu ook heel gemakkelijk samen met je buren geld inzamelen voor een AED. Met de flinke bijdrage van Philips maak je direct al een mooie start. 

 

Dus waar wacht je op? Start op BuurtAED.nl je eigen actie

 

#proudofyou!

 

Artikel delen