1

2005: Van Bommel viert titel met Frits Philips

Na 34 jaar op de borst van de PSV-spelers maakt Philips een stap zijwaarts. De komende jaren staat Philips niet meer als hoofdsponsor op het shirt, maar wordt de focus gelegd op een inhoudelijke samenwerking en gezamenlijk innoveren. Zo blijven PSV en Philips waarde voor elkaar creëren en wordt de langste sponsorrelatie van Nederland vol trots voortgezet.

 

Om stil te staan bij de prachtige historie lichten we deze week een aantal historische momenten en de daarbij behorende shirts uit.

Proud of You

Een oer-supporter, een monument van PSV

 

Als grondleggers van PSV hebben wij ‘onze’ club een enorme ontwikkeling zien doormaken. In een rijke historie van 101 jaar is onze Eindhovense trots uitgegroeid tot één van de meest succesvolle voetbalclubs van Nederland. ‘Meneer Frits’ loopt als een rode draad door deze geschiedenis. Als vijfjarige verricht Frits Philips (van 16 april 1905) in 1911 de aftrap bij de eerste wedstrijd van het Philips Elftal, de voorloper van het huidige PSV. Hij was de zoon van medeoprichter dr. Anton Philipsen overleed in 2005 op 100-jarige leeftijd.

 

Frits Philips beleefde als supporter achttien landstitels van PSV. Zijn laatste was in 2005, in de zomer voor zijn overlijden. Na de uitreiking van de kampioensschaal liep aanvoerder Mark van Bommel de tribune op om de schaal samen met hem te tonen aan het publiek. Een memorabel moment in de geschiedenis van de club. 'Meneer Frits' groeide in de honderd jaar die hem gegund waren uit tot een icoon van de stad én PSV.

 

Verder lezen?

 

PSV

Artikel delen

Terug naar boven

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.