Nieuwscentrum
Celebration

apr 28, 2022

Philips en PSV investeren in mondzorg van spelers

Gemiddelde leestijd: 1-3 minuten

Om de prestaties en de gezondheid van de PSV-spelers te verbeteren werken Philips en PSV sinds kort ook samen op het domein van mondzorg. Via workshops en het gebruik van Philips Sonicare, worden spelers bewust van de rol van mondzorg in de algehele fitheid en op het gebied van blessurepreventie. Dit is onderdeel van het PSV Top Performance Center, waarin PSV, Anna Ziekenhuis en Philips intensief samenwerken om prestaties van spelers te verbeteren.

Youtube Mondzorg

Topprestaties beginnen bij een fit gebit

Aandacht voor mondzorg komt niet alleen terug bij het eerste elftal, maar ook op de PSV Academy waar de jeugd van PSV speelt en traint. Onlangs is Philips - samen met mondspecialist Richard Romp - gestart met het geven van workshops over mondverzorging. Met deze workshops wil Philips de spelers en staf bewuster maken van het verband tussen een fit gebit en hun sportieve presentaties. “Het past binnen onze rol als innovatiepartner om alle PSV’ers te laten inzien hoe belangrijk een gezond gebit is. Zo willen we bijdragen aan een optimaal prestatieklimaat voor alle PSV’ers”, aldus Sjoerd Jilderda, Marketing Manager Philips Sonicare.

Blessurepreventie begint bij goede mondhygiëne

Mondverzorging speelt een belangrijke rol in de preventie. Wart van Zoest: “Als clubarts is het voorkomen van blessures bij onze spelers net zo belangrijk als het genezen ervan. Mondhygiëne speelt daarbij een belangrijke rol. Er zijn tal van voorbeelden te noemen uit binnen en buitenland waar een slepende blessure of infectie begonnen is in de mond. Daarom werken we intensief samen met onze partner Philips die veel expertise heeft op het gebied van mondzorg.”

Over het PSV Top Performance Center

Het PSV Top Performance Center is een initiatief van PSV, Anna Ziekenhuis/TopSupport en Philips. Het is een open innovatie ecosysteem op het gebied van sport, gezondheid en techniek dat actief samenwerking zoekt, met als doel het bevorderen van de prestaties van (top)sporters en (top)managers. Gezamenlijk hebben de partners een uitzonderlijk netwerk met toegang tot topsporters (PSV), sportmedische specialisten (Anna Ziekenhuis en TopSupport) en de laatste medische innovaties (Philips). Binnen het Top Performance Center wordt samengewerkt met experts door het ontwikkelen van geavanceerde inzichten, methodes en technologieën op het gebied van prestatieverbetering in sport en gezondheid.

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/articles/2022/20220428-philips-en-psv-investeren-in-mondzorg-van-spelers.html Link gekopieerd

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.