apr 08, 2021

PSV, St. Anna Ziekenhuis en Philips starten PSV Top Performance Center met een onderzoek waarbij de inzet van 3D spierechografie in de begeleiding van topsporters centraal staat

Eindhoven - PSV, St. Anna Ziekenhuis en Philips zijn in 2019 een samenwerking aangegaan om het PSV Top Performance Center op te zetten. De drie founding partners willen samen innoveren op het gebied van sport en gezondheid om de prestaties van (top)sporters te verbeteren. Dit doen zij door de ontwikkeling van geavanceerde inzichten, methodes en technologieën op het gebied van prestatieverbetering in sport en gezondheid. Het PSV Top Performance Center is een open netwerkorganisatie waarbij samenwerking wordt gezocht met verschillende experts.

“In de wereld van topsport zijn we altijd op zoek naar verbetering”, vertelt algemeen directeur Toon Gerbrands van PSV. “Innovatie is in dat proces onmisbaar. Technologie en gebruikmaken van data eveneens. Het helpt ons om talent te herkennen én te ontwikkelen. 3D spierechografie is zo’n project dat ons vooruit kan helpen. Het is een prachtig voorbeeld van samenwerking in de Brainportregio. In onze omgeving zoeken we elkaar op en zo maken we elkaar wijzer en beter.”

Dit is een mooi voorbeeld hoe wij samenwerken met PSV en het St. Anna Ziekenhuis om op sportgebied te innoveren. Binnen deze samenwerking willen we de prestaties en de gezondheid van topsporters verbeteren door medici te steunen met onze kennis en innovaties op het gebied van gezondheid.

Henk Valk

CEO van Philips Benelux

Zijn spieren klaar om optimaal te presteren?

De founding partners van het PSV Top Performance Center gaan in een uniek project samen met de Vrije Universiteit Amsterdam en InnoSportsLab Zwemmen werken aan 3D spierechografie. Ze gaan onderzoeken hoe deze vorm van echografie ingezet kan worden om de belastbaarheid van spieren en spierarchitectuur in kaart te brengen. Het doel is om meer inzicht te geven in het vermogen dat spieren kunnen leveren en hoe dit door training te verbeteren is. Daarnaast wordt gekeken naar herstel na blessures en blessurepreventie. Waar mogelijk worden uitkomsten direct gebruikt in de training en begeleiding van sporters. De eerste voorlopige wetenschappelijke resultaten worden over anderhalf tot twee jaar verwacht. 

Youtube PSV

“We willen met PSV en Philips een innovatienetwerk op het gebied van topsport en gezondheid creëren”, zegt Thea Sybesma, lid raad van bestuur van de St. Anna Zorggroep. “Het St. Anna Ziekenhuis en medisch sportgezondheidscentrum TopSupport hebben een onderscheidende naam opgebouwd op sportorthopedisch en sportmedisch gebied. Door middel van deze samenwerking kunnen we onze sportmedische kennis verder verrijken en toegankelijk maken voor de breedtesport.”

 

“Dit is een mooi voorbeeld hoe wij samenwerken met PSV en het St. Anna Ziekenhuis om op sportgebied te innoveren”, zegt Henk Valk, CEO van Philips Benelux. “Binnen deze samenwerking willen we de prestaties en de gezondheid van topsporters verbeteren door medici te steunen met onze kennis en innovaties op het gebied van gezondheid.”

Verbeteren van prestaties met verschillende partners

Naast het 3D spierechografie onderzoek zijn er onder de vlag van het PSV Top Performance Center inmiddels ook andere projecten opgestart. Zo zoekt Ten Cate naar het soort kunstgras met optimale interactie tussen speler en veld, en wordt onderzoek gedaan naar de impact van voeding op sport- en werkprestaties met Jumbo. Ook verkennen de partners hoe zij digitale en technologische ontwikkelingen uit de zorg kunnen inzetten voor sportgeneeskunde. De kennis die opgedaan wordt in het centrum zal ook ingezet worden om de prestaties van topmanagers en werknemers in Brainport bedrijven te vergroten door begeleiding vanuit medisch sportgezondheidscentrum TopSupport.

 

Lees meer over Philips Echografie oplossingen.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 82.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2020 een omzet van 19,5 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Over het PSV Top Performance Center

Het PSV Top Performance Center is een initiatief van PSV, St. Anna Ziekenhuis/TopSupport en Philips. Het is een open innovatie ecosysteem op het gebied van sport, gezondheid en techniek dat actief samenwerking zoekt, met als doel het bevorderen van de prestaties van (top)sporters en (top)managers. Gezamenlijk hebben de partners een uitzonderlijk netwerk met toegang tot topsporters (PSV), sportmedische specialisten (St. Anna Ziekenhuis en TopSupport) en de laatste medische innovaties (Philips). Binnen het Top Performance Center wordt samengewerkt met experts door het ontwikkelen van geavanceerde inzichten, methodes en technologieën op het gebied van prestatieverbetering in sport en gezondheid.

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Over St. Anna Ziekenhuis/TopSupport

De St. Anna Zorggroep bestaat uit het St. Anna Ziekenhuis (Geldrop/Eindhoven), Ananz (bestaande uit vier woonzorgcentra in Geldrop en Heeze) en medisch sportgezondheidscentrum TopSupport (Eindhoven).

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Over PSV

De Philips Sport Vereniging (PSV) werd op 31 augustus 1913 opgericht in Eindhoven en dankt zijn bestaan aan ‘founder’ Philips. Als fabrieksploeg van de N.V. Philips’ Gloeilampenfabrieken trad de club 1915 toe tot de Nederlandse competitie. In minder dan tien jaar klom PSV op tot de hoogste klasse van het Nederlands voetbal, waaruit de club sinds 1926 niet meer verdween. Sinds haar bestaan werd PSV 24 keer Nederlands kampioen, won het negenmaal de KNVB Beker en elf keer de Johan Cruijff Schaal. In 1978 won PSV de UEFA Cup en in 1988 de Europa Cup I. 

 

Naast sportief presteren op nationaal en internationaal niveau, wil PSV een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij. De voetbalclub ziet maatschappelijke betrokkenheid als een natuurlijk onderdeel van handelen. De club draagt dat uit middels de PSV Foundation, samenwerking met verschillende stichtingen en de stevige Brainportcoalitie. Meer informatie vind je op PSV.nl. 

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue
Pieter de Meer

Pieter de Meer
PR & Communications Manager Health Systems Benelux
Tel.: +31 6 25 26 90 65

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Deel op social media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.