Nieuwscentrum

Philips en PSV vieren met een elftal aan AED’s een kampioenschap voor het leven

mei 07, 2024 | 2 minuten leestijd

De spelers van PSV krijgen na het behalen van de 25e landstitel een bijzonder cadeau van Philips, de trotse founder en strategisch partner van de voetbalclub. De selectie krijgt een elftal aan AED's (Automatische Externe Defibrillatoren). De spelers mogen deze zomer zelf de plek in Nederland kiezen waar deze levensreddende apparaten worden geplaatst.

Philips en PSV vieren met een elftal aan AED’s een kampioenschap voor het leven

Philips geeft de 11 AED’s om het 25e landskampioenschap in de geschiedenis van de voetbalclub te vieren. Hiermee maken we van dit memorabele seizoen een zogenaamd kampioenschap voor het leven en worden de sportieve prestaties op het veld gekoppeld aan de veiligheid en gezondheid in heel Nederland.

Betekenisvolle locaties

 

De spelers van PSV krijgen de gelegenheid om zelf te bepalen waar hun AED’s worden geplaatst. De keuze gaat naar betekenisvolle locaties binnen de gemeenschap, zoals de voetbalclubs waar de spelers hun carrières begonnen of de pleintjes waarop zij als kind voetbalden. Zo strekt de invloed van dit kampioenschap zich uit van het Philips Stadion naar gemeenschappen door heel Nederland. De specifieke locaties worden op een later moment bekendgemaakt.

Voetbaloverstijgende impact

 

“Dit is een prachtige manier om dit kampioenschap te vieren”, zegt Sylvia van Es, president van Philips Nederland. "Als founder is het van oudsher een traditie dat de spelersgroep een cadeau krijgt bij een kampioenschap. Bij het kiezen van een geschikt cadeau hebben we ons laten leiden door onze missie om het leven van mensen beter te maken. Bovendien weten we dat PSV ook voetbaloverstijgende impact wil maken in de regio. Zo kwamen we tot een elftal AED’s, zodat we samen bijdragen aan de gezondheid en veiligheid in Nederland. Het is een cadeau dat levens kan redden.”

Levens redden

 

“Het is fantastisch om na dit succesvolle seizoen iets terug te kunnen geven aan de plekken die voor onze spelers speciaal zijn”, zegt Marcel Brands, algemeen directeur van PSV. “Als club voelen we ons in hoge mate verantwoordelijk voor de gemeenschap waarin we actief zijn. Met dit initiatief kan iedereen levens redden.”

Veiligheid

 

AED's zijn essentiële apparaten die levensreddende ondersteuning bieden in geval van een hartstilstand. De toegankelijkheid van AED’s in openbare ruimtes verhoogt de veiligheid binnen de gemeenschap en speelt een vitale rol in het voorkomen van vroegtijdige sterfgevallen door hartstilstand. Philips werkt voor deze schenking samen met de Hartstichting en distributeur ProCardio. De Hartstichting ondersteunt met de selectie van geschikte locaties waar de AED’s nodig zijn. ProCardio zorgt ervoor dat de apparaten correct worden geïnstalleerd.

Contactpersoon

Tommie Dijstelbloem-Woordvoerder Philips Benelux-
Tommie Dijstelbloem
Woordvoerder Philips Benelux
Contact informatie Contact informatie

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Deel dit artikel met je netwerk

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/articles/2024/philips-en-psv-vieren-met-een-elftal-aan-aeds-een-kampioenschap-voor-het-leven.html Link gekopieerd

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.