1

 

 

 

 

 

Jan Heintze speelde het vaakst in een Philips tenue

Na 34 jaar op de borst van de PSV-spelers maakt Philips een stap zijwaarts. De komende jaren staat Philips niet meer als hoofdsponsor op het shirt, maar wordt de focus gelegd op een inhoudelijke samenwerking en gezamenlijk innoveren. Zo blijven PSV en Philips waarde voor elkaar creëren en wordt de langste sponsorrelatie van Nederland vol trots voortgezet.

 

Om stil te staan bij de prachtige historie lichten we deze week een aantal historische momenten en de daarbij behorende shirts uit.

Proud of You

470 wedstrijden in 16 seizoenen

 

Op 4 december 1982 maakt Jan Heintze zijn officiële debuut voor PSV en vanaf zijn tweede seizoen verovert hij een vaste plaats in de verdediging van de club. De Deen zal twaalf jaar achtereen voor PSV uitkomen waarin hij in 1986 zijn eerste landskampioenschap veroverd. Ook in 1987, 1988, 1989, 1991 en 1992 wordt hij met PSV kampioen van de Eredivisie.

 

Na een paar seizoenen in het buitenland keert Jan Heintze in het seizoen 1999-2000 terug naar PSV, waar op dat moment Eric Gerets trainer is. Op 25 mei 2003 speelt Heintze zijn laatste wedstrijd in het rood-witte shirt, waarna hij zijn voetbalcarrière beëindigd.

 

Heintze speelde 395 competitiewedstrijden voor PSV en tevens 75 Europese wedstrijden. Hij staat daarmee op de tweede plaats - achter Wilfred Bouma - op de all-time ranglijst met Europesewedstrijden.

 

Verder lezen?

 

PSV

Artikel delen

Terug naar boven

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.