1

 

 

 

 

 

1988: Met Philips op de borst verovert PSV Europa

Na 34 jaar op de borst van de PSV-spelers maakt Philips een stap zijwaarts. De komende jaren staat Philips niet meer als hoofdsponsor op het shirt, maar wordt de focus gelegd op een inhoudelijke samenwerking en gezamenlijk innoveren. Zo blijven PSV en Philips waarde voor elkaar creëren en wordt de langste sponsorrelatie van Nederland vol trots voortgezet.

 

Om stil te staan bij de prachtige historie lichten we deze week een aantal historische momenten en de daarbij behorende shirts uit.

Proud of You

Landskampioen, de nationale beker én de Europa Cup I

 

Een droomseizoen om tot de dag van vandaag trots op te zijn. PSV voltooide in 1988 een zeldzame trilogie door kort na elkaar het kampioenschap, de nationale beker en de Europa Cup I te veroveren.

 

Het kampioenschap

Met 59 punten uit 34 wedstrijden wordt de Philips Sport Vereniging voor het derde jaar op rijkampioen van Nederland. Een ongekend doelsaldo van 117 doelpunten voor en maar 28 tegenvormde de basis van dit succes.

 

Nationale beker

Naast het landskampioenschap, legde PSV in 1988 ook beslag op de nationale beker. In de finale won de ploeg van coach Guus Hiddink na verlenging met 3-2 van Roda JC. In de 92e minuut kroonde Soren Lerby zichzelf tot matchwinner en bezorgde hij PSV de vierde ‘Dennenappel’ ooit. 

 

Europa Cup I

In ‘the road to the final’ speelde PSV de twee kwartfinales en halve finales gelijk, tegen respectievelijk Bordeaux en Real Madrid. Desondanks trokken de Eindhovenaren in beide confrontaties aan het langste eind, op basis van gemaakte uitdoelpunten. Op woensdag 25 mei 1988 trad PSV in de finale aan tegen Benfica. Na 90 minuten spelen stond er 0-0 op het scorebord, waarna beide ploegenwaren veroordeeld tot het nemen van strafschoppen. Na een bloedstollende serie miste de Portugees Antonio Veloso de beslissende penalty. Een schitterend moment in de historie van zowel Philips als PSV.

 

Verder lezen?

 

 

PSV

Artikel delen

Terug naar boven

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.