1

 

 

 

 

1982 – 1983: De eerste keer ‘Philips’ op de borst

 

Na 34 jaar op de borst van de PSV-spelers maakt Philips een stap zijwaarts. Philips en PSV blijven nauw met elkaar betrokken en gaan op een nieuwe manier samenwerken. Om stil te staan bij de prachtige historie lichten we deze week een aantal historische momenten en de daarbij behorende shirts uit.

Proud of You

De eerste wedstrijd, het eerste doelpunt en de eerste overwinning met Philips op de borst.

 

De Philips Sport Vereniging is officieel opgericht op 31 augustus 1913, als sportvereniging voor en door medewerkers van Philips. Het is een feestelijke einde van een groot Philips sportfeest ter gelegenheid van honderd jaar Nederlandse onafhankelijkheid. Nadat in de zomer van ’82 shirtsponsoring in de Eredivisie werd ingevoerd, speelde PSV op 21 augustus van dat jaar voor het eerst in de Eredivisie met Philips op de borst. 

 

Tegenstander destijds was Willem II. In het Philips Stadion zagen 17.000 supporters PSV winnen met 2-0 dankzij doelpunten van Jurrie Koolhof en Hallvar Thoresen. Laatst genoemde werd bij PSV uiteindelijk de meeste scorende buitenlandse speler in de Eredivisie. Een titel die hij nog steeds met trots draagt.

 

PSV – Willem II werd dus uiteindelijk het eerste duel met Philips op de borst, waarna er nog 1.544 officiële wedstrijden zouden volgen.

 

Verder lezen?

 

PSV

Artikel delen

Terug naar boven

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.