1

 

 

 

 

Trots op onze kampioen!

Het 23e kampioenschap is een feit. Door optimaal te profiteren van de misstap van Ajax bij De Graafschap, heeft PSV de landstitel gegrepen. Het enerverende seizoen 2015/2016, dat in de Eredivisie begon met een gelijkspel in Den Haag door een late gelijkmaker van de Haagse doelman (!), kreeg hiermee het passende slot waar iedereen met een PSV-hart op hoopte. Gisteravond barstte er dan ook een groot feest los in Eindhoven, toen daar op het stadhuisplein de schaal werd getoond aan alle aanwezige fans.

 

De laatste overwinning van dit seizoen tegen PEC Zwolle bracht het totaal op 34.355.648 stadionbezoekers, 3.599 goals, 1.558 wedstrijden, 58 shirts, 34 seizoenen en 33 prijzen, met 1 naam op de borst. Een bewogen seizoen met Europese hoogtepunten en een zinderende titelstrijd.

 

15 september 2015

De terugkeer in de Champions League mondde uit in een droomwedstrijd. Het grote Manchester United werd in het eigen Philips Stadion verslagen. Doelpunten van Hector Moreno en Luciano Narsingh maakte de 0-1 achterstand ongedaan en PSV kende een vliegende start in de groepsfase.

 

4 oktober 2015

Al vroeg in het seizoen speelde PSV de kraker tegen Ajax in Amsterdam. Nieuwkomer Gastón Pereiro werd de grote man en loodste de Eindhovenaren met twee doelpunten naar een 1-2 overwinning.

 

15 maart 2016

Het Champions League avontuur eindigde in Madrid. Na 210 minuten voetballen wisten beide ploegen niet te scoren, waardoor het nemen van penalty’s uitsluitsel moest geven. Nadat zowel PSV als Atletico Madrid er zeven op rij wisten te maken, zorgde een misser van Luciano Narsingh ervoor dat de Madrilenen zich plaatsten voor de kwartfinale.

 

20 maart 2016

Na de slijtageslag in Madrid was Ajax vijf dagen later te sterk in Eindhoven. De 0-2 nederlaag betekende dat PSV de titelrace met een achterstand van twee punten moest vervolgen.

 

8 mei 2015

Er was een kleine kans op een wonder, maar ook een kleine kans is een kans. Dat bleek toen het laatste fluitsignaal in Doetinchem geklonken had en Ajax zich daar verslikte in De Graafschap. PSV won wel en werd voor het tweede jaar op rij gekroond tot landskampioen. In het speciaal ontwikkelde Heritage Kit mocht aanvoerder Luuk de Jong de schaal in ontvangst nemen en tonen aan de rest van het land.

 

Het waren de laatste 90 minuten van PSV met Philips op de borst van het shirt, maar het langstlopende sponsorcontract ter wereld wordt niet beëindigd. Zoals vastgelegd in een nieuw contract tussen Philips en PSV dragen de PSV-spelers de komende 10 jaar het wedstrijdshirt met de mouwbadge ‘Philips founder of PSV’. Tevens is de naam ‘Philips Stadion’ vastgelegd voor deze periode. Philips is met dit contract de grootste co-sponsor van een club in de Eredivisie. Philips blijft als founder, sponsor en innovation partner nauw betrokken bij PSV en bouwen aan de toekomst van de club. Ook de komende 10 jaar.

Proud of You

Artikel delen

Terug naar boven

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.