Jeroen Dijsselbloem

dec 01, 2022

Jeroen Dijsselbloem bezoekt Philips op de High Tech Campus in Eindhoven

Gemiddelde leestijd: 2-4 minuten

Jeroen Dijsselbloem, de nieuwe burgemeester van Eindhoven, bracht gisteren een werkbezoek aan Philips op de High Tech Campus als onderdeel van zijn hernieuwde kennismaking met de stad en regio.

Hij sprak met verschillende medewerkers over onder andere de samenwerking van Philips in het Eindhoven MedTech Innovation Center (e/MTIC), de duurzame strategie van het gezondheidstechnologiebedrijf dat sinds 2020 wereldwijd CO2-neutraal is, en er was een rondleiding door het Philips ExperienceLab voor een blik op de toekomst van de gezondheidszorg in Nederland.

Philips speelt een belangrijke rol in de stad Eindhoven en de gehele regio Brainport.  

Jeroen Dijsselbloem

burgemeester van Eindhoven

“Philips speelt een belangrijke rol in de stad Eindhoven en de gehele regio Brainport. Het gezondheidstechnologiebedrijf heeft een enorme transformatie doorgemaakt. Sinds kort woon ik zelf ook weer in Eindhoven, en ik ben blij dat er zoveel talent aanwezig is om de ziekenhuizen te ondersteunen met de nieuwste innovaties op het moment dat ik zelf onverhoopt een keer zorg nodig heb”, aldus burgemeester Jeroen Dijsselbloem.

Jeroen Dijsselbloem

Innovatie in de gezondheidszorg

Daarnaast gingen de burgemeester en Sylvia van Es, President Philips Nederland, in gesprek met een aantal innovatie-talenten.

Zo is Arlette van Wissen (Senior Data Scientist) verantwoordelijk voor Responsible AI, combineerden Jeroen van Pelt (Electronics Designer) en Joost Groenen (Development Engineer) bestaande technologieën voor een medische doorbraak, laat Denny Mathew (Principal Scientist Patient Care & Monitoring) met behulp van AI-modellen artsen en verpleegkundigen op het juiste moment de juiste beslissingen te nemen, en draagt Mohammed Meftah (Senior Scientist) eraan bij dat zwangere vrouwen in de toekomst hun ongeboren kind vanuit huis kunnen laten monitoren.

“We zetten die innovatiekracht van onze mensen in ten behoeve van onze klanten in de gezondheidszorg voor een betere ervaring voor patiënten, artsen en verpleegkundigen, betere gezondheidsresultaten, en betere productiviteit. Want technologische innovatie in de zorg is niet optioneel maar noodzakelijk. Samen moeten we ervoor zorgen dat goede gezondheidszorg voor iedereen betaalbaar én toegankelijk blijft”, vertelt Sylvia.

Jeroen Dijsselbloem

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Als groot bedrijf neemt Philips zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus. In 1963 zei Frits Philips al: “Ieder die ondernemer wil zijn zonder sociaal besef, is gedoemd te mislukken.” Dat is tot op de dag van vandaag het uitgangspunt. Het gezondheidstechnologiebedrijf heeft dan ook geen duurzaamheidsstrategie, maar een duurzame strategie.

Zo krijgen via het Philips Werkgelegenheidsplan (WGP) jaarlijks circa 120 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om een jaar lang werkervaring op te doen. Gemiddeld vindt 70-75% van hen na afronding van het programma een baan, waarvan ruim 10% binnen Philips. Sinds 1983 hebben inmiddels ruim 13.000 mensen hieraan deelgenomen.

Anne Kuijpers, Basel Aal Bannoud, en Kim Abcouwer vertelden over hun ervaringen als deelnemer aan het WGP en de baan die ze bij Philips hebben gevonden als respectievelijk technicus in de MR-fabriek, coördinator bij Healthcare Transformation Services, en tekstschrijver.

Jeroen Dijsselbloem

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.