Nieuwscentrum

Cao-onderhandelingen Philips: aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket voor alle medewerkers in een toekomstbestendige organisatie

jul 08, 2024 | 2 minuten leestijd

Philips is op dit moment in onderhandeling over een nieuwe cao met de vakbonden (FNV, CNV, De Unie, VHP2). Afgelopen week vond weer een gespreksronde plaats.

CAO onderhandelingen

Het gezondheidstechnologie bedrijf zet in op een aanbod om het arbeidsvoorwaardenpakket van iedere medewerker te verbeteren. Het aanbod kent vier belangrijke speerpunten:  
 

  • Investering in de werk-privé balans, opleiding, gezondheid en ontwikkeling van medewerkers;
  • Verhoging van de variabele beloning voor de medewerkers in vakgroep 50 tot en met 80;
  • Verhoging van het vaste salaris; 
  • Verlenging van het Centraal Sociaal Plan

“Onze inzet is een eigentijds aanbod om het arbeidsvoorwaardenpakket van iedere medewerker verder te verbeteren. Met dit voorstel investeren we in een toekomstbestendige organisatie voor onze medewerkers en voor Philips. Ons voorstel zorgt ervoor dat Philips een goede en aantrekkelijke werkgever in Nederland blijft met een bovengemiddeld arbeidsvoorwaardenpakket. De voorgestelde loonsverhoging van twee procent voor vijftien maanden past binnen de situatie waarin Philips zich bevindt. Ingaan op de looneis van de vakbonden van acht procent voor twaalf maanden is op dit moment onverantwoord. Ons aanbod is gericht op een verantwoord kostenbeleid om als bedrijf concurrerend te blijven, ook in Nederland”, aldus Sylvia van Es, president Philips Nederland.

“Voor ons is het belangrijk dat we laten zien dat we blijven investeren in onze mensen, hun welzijn en motivatie. Het is jammer dat de bonden het gesprek hebben opgeschort. Wij kijken uit naar een spoedig en constructief vervolg van dit belangrijke overleg, omdat we te allen tijde met elkaar in gesprek willen blijven.”

Investeren in mensen

 

In het voorstel biedt Philips een structurele verhoging van de variabele beloning voor medewerkers tot en met vakgroep 80, een loonsverhoging van 2% (de vakbonden vragen 8%), en diverse aanvullende investeringen in de werk-privé balans, opleiding, gezondheid en ontwikkeling van medewerkers.

Het voorstel van Philips is om de nieuwe cao met terugwerkende kracht te laten in gaan vanaf 1 juli 2024, met een looptijd van 15 maanden. Daarnaast wil het bedrijf het Centraal Sociaal Plan verlengen met twee jaar.

Voor meer informatie

Tommie Dijstelbloem-Woordvoerder Philips Benelux-
Tommie Dijstelbloem
Woordvoerder Philips Benelux
Contact informatie Contact informatie

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Deel dit artikel met je netwerk

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2024/cao-onderhandelingen-philips-aantrekkelijk-arbeidsvoorwaardenpakket-voor-alle-medewerkers-in-een-toekomstbestendige-organisatie.html Link gekopieerd

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.