Nieuwscentrum
Engage PAP Digital Vitalhealth

sep 06, 2021

Zorggroep Gelders Rivierenland kiest voor eHealth oplossingen van Philips voor de zorg van chronische patiënten

Gemiddelde leestijd: 2-4 minuten

Zorggroep Gelders Rivierenland gaat tenminste voor de komende 5 jaar gebruik maken van eHealth-oplossingen van Philips voor de ondersteuning van chronische zorgprogramma’s. De zorggroep bestaat uit 41 huisartsenpraktijken en heeft een patiëntenpopulatie van ruim 150.000 mensen in de Betuwe. De eHealth-oplossingen van Philips geven mensen meer inzicht in hun gezondheid, de behandeling en status van hun chronische aandoening, en stelt hen in staat om online met hun behandelaars te communiceren. Het gaat hierbij om patiënten met COPD, Hartfalen, Atrium Fibrilleren, Diabetes, Astma en voor kwetsbare ouderen. Daarnaast maakt de technologie het mogelijk om zorgverleners multidisciplinair te laten samenwerken rondom een patiënt zoals in regionale zorgnetwerken.

De innovatieve eHealth oplossingen van Philips ondersteunen onze zorgverleners bij de coördinatie van chronische zorgprogramma’s en het contact met patiënten.

Marcel Knijnenburg

Voorzitter bij Zorggroep Gelders Rivierenland

“De innovatieve eHealth oplossingen van Philips ondersteunen onze zorgverleners bij de coördinatie van chronische zorgprogramma’s en het contact met patiënten”, zegt Marcel Knijnenburg, voorzitter bij Zorggroep Gelders Rivierenland. “We hebben in het selectietraject gekozen voor technologie die een stevige basis legt voor de digitalisering van de zorg en maakt ons klaar voor toekomstige ontwikkelingen. Als zorgnetwerk hebben we behoefte aan moderne technologie om de zorg voor patiënten goed te organiseren en continu te verbeteren door middel van data. De samenwerking met Philips en het innovatieve vermogen en de focus die we zien op het gebied van gezondheidstechnologie, juist ook in de eerstelijnszorg, geeft ons ook vertrouwen dat we klaar zijn voor de toekomst en oplossingen kiezen die privacy en veiligheid van patiënten waarborgen.”

Samenwerking Gelders Rivierenland

De zorggroep gaat gebruik maken van Philips Coordinate en Philips Engage voor de coördinatie van chronische zorgprogramma’s en contact met patiënten. Daarnaast bieden de oplossingen ook ondersteuning bij het declaratieproces. De verwachting is dat de implementatie van de eHealth oplossingen voor het chronische zorg programma over zes maanden voltooid zullen zijn.

 

Door de toenemende vergrijzingen groeit het aantal patiënten met chronische aandoeningen zoals COPD, hartfalen en diabetes. De rol van de huisartsen is zeer belangrijk voor de zorg van deze kwetsbare patiënten ook om verslechtering te voorkomen. eHealth-oplossingen helpen zorgverleners om met elkaar en de patiënten samen te werken, en de zorg van de patiënt te coördineren. De Philips eHealthplatformen helpen ook om data-gedreven en gepersonaliseerde zorg te verlenen en de zorg steeds te blijven verbeteren voor patiënten en zorgverleners.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 77.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2020 een omzet van 17,3 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Over Zorggroep Gelders Rivierenland

Zorggroep Gelders Rivierenland regelt de zorg voor patiënten in de regio Rivierenland. Dat doen we op het gebied van COPD, diabetes, hart- en vaatziekten, ouderenzorg en GGZ. We doen dat samen met zorgaanbieders, zoals huisartsen, praktijkondersteuners, medisch specialisten, diëtisten en podotherapeuten. Hiermee hebben we een contract afgesloten voor de verschillende zorgprogramma’s.

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/articles/2021/20210906-zorggroep-gelders-rivierenland-kiest-voor-ehealth-oplossingen-van-philips-voor-de-zorg-van-chronische-patienten.html Link gekopieerd

Onderwerpen

Contact

Pieter de Meer

Pieter de Meer
PR & Communications Manager Health Systems Benelux
Tel.: +31 6 25 26 90 65

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Meer informatie voor zorgverleners

Heeft u interesse in deze oplossing, neem dan contact op via ons contactformulier.

(Meer) gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.