dec 23, 2021

IJsselland Ziekenhuis ontwikkelt zich tot ziekenhuis van de toekomst met Philips als technologie-partner

Het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel en Philips hebben een langdurige strategische samenwerking van 12 jaar gesloten. Binnen deze samenwerking denkt Philips als strategische technologie partner mee over het verbeteren van de zorg voor patiënten en zorgverleners in het IJsselland Ziekenhuis en daarbuiten in haar regio. De samenwerking focust op innovatie, optimalisatie en de aanschaf van grote medische apparatuur zoals CT- en MRI-scanners.

IJsselland en Philips tekenen 12-jarig strategisch partnerschap

“De technologische ontwikkelingen in de zorg gaan op dit moment razendsnel”, zegt Albert van Wijk, voorzitter van de Raad van Bestuur van het IJsselland Ziekenhuis. “Als regionaal ziekenhuis willen we deze ontwikkelingen bijhouden om de beste zorg voor onze patiënten te leveren. Als technologie-partner hebben we nu voor Philips gekozen om samen het ziekenhuis van de toekomst te ontwikkelen. Dit is goed voor onze patiënten en onze zorgprofessionals. Bovendien sluit de visie van Philips goed aan op onze strategie”.

Bestaande samenwerking op het gebied van thuismonitoring

Philips en het IJsselland Ziekenhuis werken al samen voor patiënten met hartfalen en COPD. Naast de nieuwe strategische samenwerking wordt de bestaande samenwerking op het gebied van thuismonitoring uitgebreid. Philips gaat helpen om nieuwe zorg- en gezondheidsprogramma’s op afstand mogelijk te maken en de samenwerking van verschillende zorgverleners te faciliteren.

We hebben het afgelopen jaar samengewerkt met het IJsselland ziekenhuis om hun strategie en uitdagingen om te zetten in een partnerschap. Ik ben erg trots op dit partnerschap waarbij we niet alleen een focus hebben op technologie, maar breder kijken naar de uitdagingen van het ziekenhuis.

Léon Kempeneers

Health Systems bij Philips Benelux

“We hebben het afgelopen jaar samengewerkt met het IJsselland ziekenhuis om hun strategie en uitdagingen om te zetten in een partnerschap”, zegt Léon Kempeneers, Health Systems bij Philips Benelux. “Ik ben erg trots op dit partnerschap waarbij we niet alleen een focus hebben op technologie, maar breder kijken naar de uitdagingen van het ziekenhuis. Er is veel aandacht voor innovatie. Daarom starten we een gezamenlijk fonds voor innovatie en optimalisatie. We willen ook nadrukkelijk werken aan het optimaliseren van zorgprocessen, zodat het ziekenhuis slimmer kan werken en kosten kan besparen.”

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 78.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2020 een omzet van 17,3 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Pieter de Meer

Pieter de Meer

PR & Communications Manager Health Systems Benelux

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Meer informatie voor zorgverleners

Heeft u interesse in deze oplossing, neem dan contact op via ons contactformulier.

Deel op social media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.