Nieuwscentrum

nov 06, 2020

Radboudumc en Philips werken samen aan zorg op maat voor mensen met parkinson


Het digitale platform Philips Engage faciliteert de samenwerking van de verschillende zorgverleners die betrokken zijn bij de zorg voor mensen met parkinson of een atypisch parkinsonisme

Eindhoven/Nijmegen - Het Radboudumc en Philips gaan samenwerken om de zorg voor mensen met parkinson of een atypisch parkinsonisme te ondersteunen met eHealth. De doelstelling van het Radboudumc is om persoonsgerichter te gaan werken en de samenwerking tussen verschillende zorgprofessionals te ondersteunen. Door gebruik te maken van het eHealthplatform Philips Engage wordt één centrale digitale omgeving gecreëerd voor patiënten en zorgverleners.

 

“We willen de kwaliteit van leven voor mensen met parkinson of een parkinsonisme verbeteren. Er gaat al veel goed in onze regio, maar op sommige punten kan het beter ”, zegt prof. dr. Bas Bloem van het Radboudumc. “Zo willen we dat mensen met parkinson en zorgverleners nog beter met elkaar kunnen samenwerken. Dit geldt ook voor zorgverleners onderling, die samenwerken in een netwerk, maar vanuit verschillende organisaties. Digitale innovaties en eHealth kunnen hierbij een belangrijke rol spelen. Door alle betrokkenen op één plek bij elkaar te brengen bieden we straks een actueel overzicht van het zorgteam en de mogelijkheden om binnen dit team samen te werken. Dit draagt bij aan proactieve zorg, want we werken nu nog vaak te reactief. Uiteindelijk verwachten we zo betere zorg te kunnen leveren zonder dat de kosten toenemen. We willen dat niet alleen voor onze eigen regio maar ook voor andere regio’s in Nederland en internationaal. Daarom zijn we erg blij met de samenwerking met Philips.”

We hopen het belang en de kracht van eHealth met dit project te kunnen laten zien zodat ook meer regionale of landelijke zorgnetwerken van ziekenhuizen, eerstelijnszorg en wijkverpleging aan de slag gaan om de zorg voor patiënten en zorgverleners te verbeteren.

Arjan Karens

General Manager Philips VitalHealth Benelux

Als onderdeel van het project worden extra verpleegkundigen voor de zorg voor mensen met parkinson aangenomen. Zij stemmen de zorg af met mensen buiten het ziekenhuis. Mensen met parkinson zijn vaak bij veel verschillende zorgverleners onder behandeling, zoals de huisarts, neuroloog, fysiotherapeut en ergotherapeut. Uit voorgaande onderzoeken is gebleken dat dit het voor de patiënt ingewikkeld maakt om bij de juiste zorgverlener aan te kloppen voor een specifieke klacht. Het gezamenlijke platform op basis van Philips Engage faciliteert deze samenwerking. Alle zorgverleners hebben hun eigen expertise, maken afspraken en monitoren de voortgang in de behandeling. Het digitale platform moet gaan helpen door eenvoudig een actueel overzicht te bieden van de betrokken zorgprofessionals en hun activiteiten met de patiënt.

 

“Wij zijn al jaren overtuigd van het belang van eHealth en digitalisering bij het verbeteren en betaalbaar houden van de zorg en in het bijzonder van multidisciplinaire netwerkzorg”, zegt Arjan Karens, General Manager Philips VitalHealth Benelux. “Deze samenwerking is voorafgaand aan COVID-19 tot stand gekomen om de zorg voor mensen met parkinson te verbeteren. We hopen het belang en de kracht van eHealth met dit project te kunnen laten zien zodat ook meer regionale of landelijke zorgnetwerken van ziekenhuizen, eerstelijnszorg en wijkverpleging aan de slag gaan om de zorg voor patiënten en zorgverleners te verbeteren.”

 

DIM-nummer: 18090-00063465

Datum: November 2020 

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 81.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2019 een omzet van 19,5 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Pieter de Meer

Pieter de Meer
PR & Communications Manager Health Systems Benelux
Tel.: +31 6 25 26 90 65

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Media assets

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2020/20201106-radboudumc-en-philips-werken-samen-aan-zorg-op-maat-voor-mensen-met-parkinson.html Link gekopieerd

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.