Nieuwscentrum

dec 22, 2021

Bravis en Philips tekenen partnerovereenkomst voor tien jaar om samen te werken aan zorgvernieuwing

Het Bravis ziekenhuis en Philips werken al een aantal jaar intensief samen op het gebied van patiëntbewaking en andere slimme connected care oplossingen. Met deze partnerovereenkomst van tien jaar wordt de samenwerking verder uitgebreid. Daarnaast gaat Philips adviseren bij de nieuwbouw van Bravis om te zorgen dat het nieuwe ziekenhuis klaar is voor de toekomst.

 

“Bij ongewijzigd beleid groeit de zorgvraag in onze regio tot 2030 met 11,5%. Daarom vernieuwen we de komende jaren de manier waarop zorg wordt verleend”, zegt Arnoud Slooff, zorggroepmanager in het Bravis ziekenhuis. “Dit doen we onder andere door meer regie voor de patiënt, het introduceren van nieuwe technieken en door intensiever samen te werken. Philips kan ons uitstekend helpen bij de ontwikkelingen van het nieuwe Bravis. De visie en ambities van Bravis zijn gericht op de toekomst van de zorg en sluiten naadloos aan op de visie van Philips. We hebben elkaar de afgelopen jaren goed leren kennen en hebben er vertrouwen in dat we juist samen nog meer mooie projecten kunnen realiseren die de (digitale) patiëntenzorg ten goede komen.”

Ons doel is om samen zorguitkomsten te verbeteren door ondersteuning van zorgprocessen met nieuwe oplossingen, maar ook om een betere ervaring voor patiënten en zorgverleners te realiseren.

Henk Valk

CEO bij Philips Benelux

“Ons doel is om samen zorguitkomsten te verbeteren door ondersteuning van zorgprocessen met nieuwe oplossingen, maar ook om een betere ervaring voor patiënten en zorgverleners te realiseren”, zegt Henk Valk, CEO bij Philips Benelux. “In dit partnerschap brengen we onze kennis samen, Philips heeft kennis over het ontwikkelen van slimme oplossingen en Bravis heeft kennis vanuit de klinische praktijk. De samenwerking die we in 2019 zijn gestart met de Biosensor, ook wel de slimme pleister genoemd, en Guardian platform was een succes. Hierin hebben we onderzoek gedaan naar de werklast reductie bij verpleegkundigen die deze oplossing gebruiken. Dit project heeft een werklastreductie opgeleverd en dat is in deze tijden van personeelstekorten natuurlijk enorm mooi. Wij gaan ons inzetten voor veel meer van deze succesverhalen de komende tien jaar.”

Om meer successen te realiseren zullen Bravis en Philips per jaar tenminste twee nieuwe projecten opzetten. Het eerstvolgende project is het optimaliseren van het bariatrische zorgpad (maagoperaties). Bij dit project worden patiënten vervroegd ontslagen, waarbij de patiënt op afstand gevolgd wordt met de Philips Healthdot sensor.

Patiënten krijgen de Philips Healthdot sensor om eerder naar huis te kunnen gaan na een operatie

Optimaliseren van het bariatrische zorgpad

Per week vinden ongeveer 30 bariatrische operaties plaats in het Bravis ziekenhuis. Samen met Philips wil Bravis de capaciteit uitbreiden en de kwaliteit van de bariatrische zorg verder verbeteren. Voorafgaand aan een operatie worden patiënten voorbereid op hun operatie door middel van vragenlijsten, educatie, oefeningen en dieetadvies. Ze kunnen daarover digitaal contact opnemen met hun zorgverlener via het Philips Engage platform.

 

Na de operatie krijgen de patiënten de draagbare Healthdot sensor. Deze sensor registreert continu de hartslag, ademhalingsfrequentie, houding en activiteit van de patiënt en stuurt dit naar zijn of haar behandelaar in het ziekenhuis. Zij kunnen dit weer via het Philips Guardian platform monitoren. Door de ondersteuning met slimme software en monitoring op afstand kan een patiënt eerder uit het ziekenhuis worden ontslagen en thuis rehabiliteren. De follow-up na de operatie kan ook via het Engage platform, zodat de afspraken met de polikliniek ook digitaal kunnen plaatsvinden.

 

“Met behulp van de Healthdot sensor kunnen we patiënten op afstand monitoren en daardoor dus ook buiten het ziekenhuis goede en veilige zorg leveren”, zegt Marcel Swijnenburg, zorgmanager acuut complex snijdend van het Bravis Ziekenhuis. “We zijn erg enthousiast over dit project. Onze patiënten voelen zich veilig(er) doordat ze continu gemonitord kunnen worden en medewerkers hoeven minder te registreren doordat de Healthdot sensor is gekoppeld aan het elektronisch patiëntendossier”.

 

DIM-approval: 18090-00081912

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 78.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2020 een omzet van 17,3 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Over het Bravis Ziekenhuis

Het Bravis ziekenhuis is hét ziekenhuis voor patiënten en inwoners in de regio West-Brabant en het oosten van Zeeland. Als één van de grootste algemene ziekenhuizen van Nederland bieden we een compleet pakket van medisch-specialistische zorg. Zodat inwoners voor de meeste zorg terechtkunnen in de regio. In het ziekenhuis, de poliklinieken, Bravispunten of bij huisartsenpraktijken waar wij mee samen werken. Voor sommige patiëntengroepen, zoals bariatrie, pijnbehandeling, oncologie en meerdere vormen van robotchirurgie leveren we ook zorg aan patiënten van buiten het werkgebied van Bravis.

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Pieter de Meer

Pieter de Meer
PR & Communications Manager Health Systems Benelux
Tel.: +31 6 25 26 90 65

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Meer informatie voor zorgverleners

Heeft u interesse in deze oplossing, neem dan contact op via ons contactformulier.

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2021/20211222-bravis-en-philips-tekenen-partnerovereenkomst-voor-tien-jaar-om-samen-te-werken-aan-zorgvernieuwing.html Link gekopieerd

(Meer) gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.