Nieuwscentrum
masthead kracht van brabant l

dec 22, 2020

Kracht van Brabant: Techniek en zorg komen bij elkaar bij Philips in Best

Gemiddelde leestijd: 2-4 minuten

Tijdens de uitbraak van COVID-19 hadden veel ziekenhuizen behoefte aan extra CT-scanners om patiënten te screenen. Bij Philips werd alles op alles gezet om CT-scanners versneld te plaatsen bij een aantal Nederlandse ziekenhuizen waaronder het OLVG in Amsterdam en het Deventer Ziekenhuis.

 

Reden genoeg voor Omroep Brabant om eens langs te gaan op de Campus in Best om te laten zien hoe de mensen van het gezondheidstechnologiebedrijf alles op alles hebben gezet om dit mogelijk te maken.

Corona-patiënten scheiden van reguliere patiënten

“Tijdens de eerste golf merkten we de grote behoefte om patiënten met het coronavirus in het ziekenhuis te scheiden van reguliere patiënten om besmettingen te voorkomen”, vertelt Projectmanager Wouter Bruurmijn. “Dat bracht ons op het idee om een CT-scanner in een triagetent buiten het ziekenhuis te plaatsen om daar patiënten te screenen op het coronavirus.”

 

Op de grootste productie- en innovatielocatie van Philips wereldwijd in Best worden verschillende soorten medische apparatuur ontwikkeld en geproduceerd. Daarnaast neemt de afdeling Circular Equipment grote medische apparaten zoals CT-scanners of MR-scanners van over de hele wereld terug voor hergebruik. 

Kracht van Brabant

De medische apparaten die terugkomen ondergaan een uitvoerige inspectie, worden volledig ontmanteld, en krijgen een upgrade naar de nieuwste standaarden. Als de refurbished-systemen de fabriek verlaten zijn ze een verbeterde versie van het oorspronkelijk product en evengoed als nieuw. Een aantal CT-scanners die in Best stonden konden versneld opgeknapt en gereed gemaakt voor gebruik bij Nederlandse ziekenhuizen tijdens de uitbraak van het coronavirus. 

 

“We hebben een aantal systemen op korte termijn bij klanten geplaatst”, zegt Wouter Bruurmijn. “Dit is gigantisch veel werk dat in een korte termijn gedaan moest worden omdat de behoefte heel hoog was. Maar iedereen had een drive om het voor elkaar te krijgen en samen te realiseren.”

We hebben tijdens de coronacrisis een steentje bij kunnen dragen, dat geldt ook voor andere afdelingen hier in Best, zoals de cursusleiders en helpdesk. En daar zijn we allemaal trots op.

Harrold Greijmans

Systems Engineer CT

Steentje bijdragen aan bestrijding coronacrisis

Harrold Greijmans, Systems Engineer CT, werkte aan de CT-scanners: “We hebben in die periode en dit jaar meer veel werk gehad, maar hadden hulp van collega’s. Hier op de campus ligt ook een school waar we cursussen geven over CT aan mensen van over de hele wereld. Omdat de cursisten niet hierheen konden reizen, lagen de opleidingen tijdelijk stil. Maar ze konden wel ons helpen om de systemen te testen. We hebben tijdens de coronacrisis een steentje bij kunnen dragen, dat geldt ook voor andere afdelingen hier in Best, zoals de cursusleiders en helpdesk. En daar zijn we allemaal trots op.”

 

Duurzaamheid is een integraal onderdeel van de strategie van Philips. Hergebruik van bestaande apparatuur speelt hierin een belangrijk rol. Dit is niet alleen goedkoper, maar ook milieuvriendelijker; het bespaart materiaal en grondstoffen en draagt zo bij aan een duurzame economie.

Kracht van Brabant

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/articles/2020/20201222-kracht-van-brabant-techniek-en-zorg-komen-bij-elkaar-bij-philips-in-best.html Link gekopieerd

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

(Meer) gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.