masthead henk valk l

dec 08, 2020

Henk Valk in Trouw: “Philips maakt nu vooral mensen beter”

Gemiddelde leestijd: 2-4 minuten

In een uitgebreid interview in ‘De Verdieping’ van Trouw vertelt Henk Valk, CEO van Philips Benelux, wat de coronacrisis betekent voor Philips als gezondheidstechnologiebedrijf, over de toegenomen vraag naar medische apparatuur en zijn doel om het leven van mensen beter te maken. 

Toegenomen vraag medische apparatuur

“Wij hebben de vraag naar onze apparatuur natuurlijk enorm zien toenemen. In veel ziekenhuizen hebben we extra ct-scanners en x-ray systemen geplaatst. En de productie van beademingsapparaten voerden we fors op zoals we ook de uitbreiding van IC- capaciteit hebben ondersteund via onze monitoren. Wij moesten in deze pandemie onder ongelooflijke tijdsdruk werken omdat we ook niet wisten waar de piek zou eindigen. Dat is nog steeds wel zo.

 

We moesten daarin heel creatief zijn. Hoe kunnen we zo snel mogelijk aan zoveel mogelijk apparatuur komen? Zo zit je dan bij elkaar. En het lukte. Dat we met onze apparatuur en de inzet van onze mensen mensenlevens konden redden, daar ben ik echt trots op.”

Wij moesten in deze pandemie onder ongelooflijke tijdsdruk werken omdat we ook niet wisten waar de piek zou eindigen. Dat we met onze apparatuur en de inzet van onze mensen mensenlevens konden redden, daar ben ik echt trots op.

Henk Valk

CEO Philips Benelux

Levering beademingsapparatuur - aankomst vliegveld

Medische beslissingen op basis van data

“Waar ik als eerste weer eens op werd gewezen is wat de zorg betekent, hoe belangrijk die is en het goede werk dat men daar doet. Dat wil ik nog graag benadrukken. Dat geldt ook voor mensen binnen Philips. Die met een gezin en al hun sores toch opstonden om oplossingen te bedenken. Er hing overal een sfeer van: Wij gaan helpen. Dat 24 uur ‘aan staan’ wat je om je heen ziet, en wat ik zelf ook had, heeft me enorm verrijkt.

Wij denken dat je met digitale zorgtechnologie het verschil kunt maken. Met eHealth, zoals het monitoren van patiënten op afstand. Zulke draagbare sensoren verminderen ook de druk op de zorg bij andere ziektes dan corona. We zijn bezig met het uitrollen van een digitaal platform waarop dit soort data van patiënten overzichtelijk bijeenkomt. 

 

Als een patiënt naar een ander ziekenhuis verhuist kan dat andere ziekenhuis precies zien wat de conditie van hun nieuwe patiënt is - in plaats van dat die patiënt een dvd-tje meekrijgt. De juiste zorgkeuzes gaan meer en meer op basis van data gemaakt worden.”

Wat de zorg betekent, hoe belangrijk die is en het goede werk dat men daar doet. Dat wil ik nog graag benadrukken. Dat geldt ook voor mensen binnen Philips. Die met een gezin en al hun sores toch opstonden om oplossingen te bedenken. Er hing overal een sfeer van: Wij gaan helpen.

Henk Valk

CEO Philips Benelux

Het leven van mensen beter maken

“Ons doel is om het leven van 2,5 miljard mensen in 2025 te verbeteren. Dat doen we nog steeds met hardware maar Philips transformeert langzaam naar een softwarebedrijf. Het doel - oplossingen voor de zorg bieden - blijft hetzelfde. Dat we een aantal jaren terug de keuze hebben gemaakt een zorgtechnologiebedrijf te willen zijn is goed geweest.

 

Jonge mensen willen bij een bedrijf werken die iets goeds doet maar ik merk juist op oudere leeftijd dat ook ik er waarde aan hecht onderdeel te zijn van het verder brengen van de gezondheidszorg.”

artikel Trouw

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

(Meer) gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.