Veel klinisch applicatiespecialisten bij Philips hebben een achtergrond als verpleegkundige. Die ervaring komt nu eenmaal goed van pas als je ziekenhuizen helpt om technologie optimaal toe te passen in de praktijk.
Mark van den Brink is zo iemand. Als Clinical Application Specialist helpt hij ziekenhuizen om monitoringoplossingen in te zetten. Ziekenhuizen kunnen hierdoor onder meer COVID-patiënten op de verpleegafdeling monitoren en de IC-capaciteit opschalen.
Tijdens nachtdiensten ging ik weleens handleidingen lezen van monitoringsystemen om zo te leren hoe je ze het beste kunt inzetten.
Mark van den Brink
Clinical Application Specialist
Toen COVID uitbrak, wisten we aanvankelijk nog heel weinig. De hamvraag was: hoe kun je mensen met een infectie nu goed en zo veilig mogelijk beademen, zodanig dat je niet meer schade toebrengt dan dat je de patiënt helpt?
Mark van den Brink
Clinical Application Specialist
Toen de eerste golf (en ook de druk op de IC van Ziekenhuis Amstelland) over zijn piek heen was, deelde Mark zijn ervaringen ook met een breder publiek. “We werden benaderd door regionale zender NH Nieuws, ze wilden graag laten zien hoe het er op de IC aan toeging. Maar we konden natuurlijk geen cameraploegen daar toelaten, dus heb ik een aantal vlogs gemaakt.
We vonden dat vooral belangrijk in het licht van de discussie over de uitbreiding van de IC-capaciteit. Sommige mensen dachten daar iets te makkelijk over; waarom zetten we er niet gewoon wat bedden bij, als er een tekort is aan IC-bedden? Met die vlogs wilde ik laten zien dat een IC niet alleen een plek is waar je een bed plaatst voor patiënten, maar er moeten ook bewakingsmonitoren zijn, je hebt een alarmsysteem nodig, gespecialiseerd personeel, en ga zo maar door.”
Ik wilde laten zien dat een IC niet alleen een plek is waar je een bed plaatst voor patiënten, maar er moeten ook bewakingsmonitoren zijn, je hebt een alarmsysteem nodig, gespecialiseerd personeel, en ga zo maar door.
Mark van den Brink
Clinical Application Specialist
Nog nooit stond de zorg zo in de belangstelling als nu. Heel Nederland leeft mee met de artsen en verpleegkundigen die alles op alles zetten om ons door de coronacrisis heen te helpen. Ze worden daarbij – van dichtbij of van een afstand – bijgestaan door professionals in het veld die ervoor zorgen dat ze hun werk goed kunnen doen.
Lees ook: