Philips ePatch

nov 17, 2023

Algemeen Dagblad over Philips ePatch: ‘Veel patiëntvriendelijker dan traditioneel onderzoek’

Gemiddelde leestijd: 1-3 minuten

Philips introduceert binnenkort de ePatch op de Nederlandse markt. Dit is een innovatieve oplossing voor langdurige monitoring van hartritmestoornissen. Edwin van der Aa, journalist van het Algemeen Dagblad, droeg de sensor een aantal dagen en deelt zijn ervaringen. In het artikel spreekt hij met ePatch-expert Gijsbert van den Brink van Philips en cardioloog Robert Tieleman van het Martini Ziekenhuis.

De nieuwe standaard van gemak

“Het systeem is veel patiëntvriendelijker dan een traditionele Holter”, schrijft Edwin. In tegenstelling tot de conventionele Holtermonitor, die patiënten tot tien ECG-elektroden liet dragen, biedt de ePatch een gebruikersvriendelijke en handige innovatie. De traditionele aanpak beperkte de bewegingsvrijheid van patiënten en kon de diagnostiek beïnvloeden. De ePatch daarentegen vervangt deze onhandige sensoren en biedt zowel patiënten als zorgverleners een efficiëntere oplossing. Met continue monitoring gedurende een langere periode levert de ePatch uitgebreide data en diepgaande inzichten in de gezondheid van patiënten.

Efficiënte verwerking

In het artikel wordt Robert Tieleman, cardioloog in het Martini Ziekenhuis geciteerd. Dit ziekenhuis heeft een gespecialiseerd hartritmecentrum en werkt met de ePatch. Het cardiologieteam kon volgens deze cardioloog al verborgen stoornissen identificeren bij meerdere patiënten. Tieleman: “Door de langdurige meting is de ‘vangkans’ hoog. Maar ik ben er vooral enthousiast over dat dit systeem veel patiëntvriendelijker is dan een traditionele Holter.” Volgens de cardioloog is de verwerking van de data ook efficiënter, wat welkom is met de vergrijzing waardoor er steeds meer patiënten met hartklachten bij komen.

Philips ePatch

Sportles

De journalist merkte dat de sensor na intensief sporten en douchen losser kwam te zitten. Gijsbert waarschuwde al eerder dat deze variant niet is bedoeld voor intensief sporten, maar dat er wordt gewerkt aan een versie die daar we tegen bestand is. Voor de 65-plusser die de ePatch zal dragen, zal dit probleem veel minder spelen. Bij Edwin blijft de sensor op de derde dag tijdens een sportles niet meer plakken en stuurt hij de ePatch per post terug naar Philips. 

Weinig onregelmatigheden

Ondanks het vroegtijdig loslaten van de pleister heeft het geen impact gehad op het onderzoek. Volgens Gijsbert was de meting gelukt en kon hij toch een mooi rapport samenstellen, ondanks het vervroegd loslaten. “Ik moet zeggen dat klinisch inhoudelijk ik eigenlijk niets te melden heb. Zelden zo’n rapport gezien met zo weinig onregelmatigheden (hart-technisch gesproken)”, schreef Gijsbert. En met die resultaten was Edwin toch wel opgelucht.

Lees hier het volledige artikel (premium): Philips brengt hartpleister naar Nederland: ‘Veel patiëntvriendelijker dan traditioneel onderzoek’

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

René Loman

René Loman
Woordvoerder a.i. Philips Benelux
Tel.: +31 6 51 85 22 26

You are about to visit a Philips global content page

Continue

(Meer) gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.