okt 26, 2023

Nieuwe interoperabiliteitsmogelijkheden maken uitgebreider beeld van de gezondheid van patiënten mogelijk voor betere monitoring en coördinatie van zorg


Interoperabiliteit van Philips Capsule, Medical Device Information Platform (MDIP), met Philips Patient Information Center iX (PIC iX) omvat streaming, leveranciersonafhankelijke gegevens ter ondersteuning van zorgverlening en samenwerking

Het Philips Capsule Medical Device Information Platform (MDIP) is nu interoperabel met het Philips Patient Information Center iX (PIC iX), waardoor ziekenhuizen een vollediger overzicht van patiënten kunnen krijgen. Met deze nieuwe integratie werkt Philips toe naar een open ecosysteem voor patiëntmonitoring om uiteenlopende medische apparaten en systemen samen te brengen in één interface. Dit voor zowel de hoog acute zorg, zorg op de verpleegafdeling als zorg op afstand in bijvoorbeeld de thuissituatie of zorginstelling.

De interoperabiliteit tussen MDIP en PIC iX maakt een nieuw klinische perspectief voor artsen en verpleegkundigen mogelijk, waarbij gegevens van medische apparatuur van diverse fabrikanten kan worden vastgelegd op een open, schaalbaar, beveiligd platform. Deze informatie kan worden verspreid via het Patient Information Center, waardoor artsen en verpleegkundigen vanuit een enkele bron een uitgebreid overzicht hebben van de toestand van een patiënt. Zo kunnen zorgverleners, met ondersteuning vanuit dit digitale systeem, goed geïnformeerd behandelingen aanbevelen.

Barrières op het gebied van patiëntgegevens doorbreken

Voorheen werden gegevens van leveranciers van medische apparatuur in silo's opgeslagen, waardoor artsen en verpleegkundigen meerdere bronnen moesten raadplegen om een volledig klinisch beeld van de patiënt te krijgen. Dit inefficiënte proces kan ertoe leiden dat een arts niet snel een diagnose kan stellen en de behandeling voor een patiënt kan bepalen. Philips pakt de technische obstakels die vaak samengaan met interoperabiliteit aan, zoals apparaatspecifieke connectiviteitsprotocollen en beveiligingsuitdagingen, zodat zorgverleners gegevens kunnen bekijken, registreren, rapporteren en analyseren voordat ze beslissingen nemen over de behandeling.

Elke dag nemen artsen en verpleegkundigen talloze beslissingen op basis van informatie verspreid over diverse medische apparaten en systemen. Het wordt tijd dat we voor de zorgverleners gaan zorgen door gegevens beter en sneller toegankelijk te maken.

Rob de Bie

Sales Manager Hospital Patient Monitoring bij Philips Benelux

Door gegevens op te halen van verschillende apparaten die niet van Philips zijn, zoals beademingsapparaten, infuuspompen en monitoren voor vitale functies van derden, presenteert en distribueert Philips de informatie in één gestandaardiseerde interface. Artsen en verpleegkundigen krijgen vervolgens een uitgebreid beeld van de gezondheid van een patiënt op basis van de beschikbare gegevens van medische apparatuur. Als een arts over gedetailleerde informatie van dit niveau kan beschikken, is deze minder tijd kwijt aan het bepalen van de prioriteit van gegevens uit meerdere bronnen. Deze nieuwe interoperabiliteit, die bedoeld is om efficiëntie te creëren bij het stellen van diagnoses en het nemen van behandelbeslissingen, kan ertoe leiden dat zorgverleners meer tijd kunnen besteden aan de directe zorg voor patiënten.

“Elke dag nemen artsen en verpleegkundigen talloze beslissingen op basis van informatie verspreid over diverse medische apparaten en systemen. Het wordt tijd dat we voor de zorgverleners gaan zorgen door gegevens beter en sneller toegankelijk te maken”, zegt Rob de Bie, Sales Manager Hospital Patient Monitoring bij Philips Benelux. "Door de toenemende beschikbaarheid en toegankelijkheid van patiëntinformatie kunnen artsen, verpleegkundigen en patiënten profiteren van verbeterde workflows, inzichten, zorgverlening en veiligheidsmaatregelen die kunnen leiden tot betere gezondheidsresultaten en een betere inzet van personeel en infrastructuur."

Video thumbnail

Klinische workflows verbeteren door geharmoniseerde gegevens

Er worden gegevens verzameld door vrijwel elke leverancier van apparaten of patiëntmonitors, met als doel de competenties en processen te verbeteren. Deze geharmoniseerde gegevens worden nu beschikbaar voor zorgverleners in het hele ziekenhuis. Een gestroomlijnd, gestandaardiseerd beeld van de patiënt is toegankelijk via het centrale station, het web of de mobiele applicatie, zodat artsen en verpleegkundigen sneller kunnen handelen, waar ze ook zijn in het ziekenhuis. Betekenisvolle inzichten en statusupdates stellen verpleegkundigen en artsen in staat administratieve taken te automatiseren of tekortkomingen in de informatie te dichten, waardoor ze tijd kunnen besparen en zich weer kunnen richten op het behandelen van patiënten.

Toegewijd aan een open ecosysteem

Deze interoperabiliteit is het nieuwste voorbeeld van het streven van Philips om een groot open ecosysteem voor patiëntmonitoring te creëren waarin toepassingen en algoritmen van derden zijn opgenomen. De unieke interoperabiliteit tussen leveranciers helpt de toegang tot en beschikbaarheid van cruciale patiëntgegevens te verbeteren, waardoor de zorgverlening en samenwerking worden ondersteund. Dankzij een uitgebreid ecosysteem kunnen ziekenhuizen hun investeringen in de digitale gezondheidszorg beter benutten en apparaten van meerdere leveranciers beheren. Gezondheidszorgsystemen kunnen een evenwicht bereiken tussen gestandaardiseerde en gepersonaliseerde zorg voor alle risiconiveaus en ziektetrajecten.

Door middel van de Philips PIC iX-infrastructuur en -applicaties die centraal worden beheerd, onderhouden en beveiligd, krijgen ziekenhuizen en zorginstellingen ondersteuning en adviesdiensten om hen te helpen bij het navigeren door installatie, analyse en optimalisatie.

Ga voor meer informatie over het Philips Capsule Medical Device Information Platform met het Philips Patient Information Center iX naar www.philips.com/pic-mdip/clinicians.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. Met wereldwijd circa 70.700 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2022 een omzet van 17,8 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl.

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Pieter de Meer

Pieter de Meer
PR & Communications Manager Health Systems Benelux
Tel.: +31 6 25 26 90 65

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Meer informatie voor zorgverleners

Heeft u interesse in deze oplossing, neem dan contact op via ons contactformulier.

Deel op social media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.