masthead oppashulpen l

feb 18, 2021

Philips bedankt oppashulpen met exclusieve, virtuele museumtour

Gemiddelde leestijd: 2-4 minuten

Veel activiteiten zijn door de coronacrisis en de lockdown stilgevallen. Voor sommige mensen kwamen er echter ook nieuwe taken bij. Zo werden ouders met jonge kinderen na de sluiting van de scholen in december ook plotseling tot leraar benoemd. Het combineren van het werk, zorg voor jonge kinderen en thuisonderwijs was voor velen een uitdaging.

Gelukkig waren er veel opa's, oma's, ooms, tantes, vrienden en buren die een handje hebben geholpen. Philips heeft een speciale actie op touw gezet om al die oppashulpen te bedanken voor hun onmisbare steun. Ze kregen deze week een exclusieve, virtuele tour aangeboden door het Philips Museum en de Eregalerij van het Rijksmuseum, waar Philips al sinds 2001 'Founder' is. Onlangs werd de samenwerking met het Rijksmuseum nog met vijf jaar verlengd.

Rijksmuseum afbeelding

"We doorleven corona met zijn allen, en dat duurt al een hele tijd", aldus Hans de Jong, President van Philips Nederland. "Het is voor niemand eenvoudig, maar zeker niet voor mensen met jonge kinderen. Sinds de sluiting van de basisscholen hebben we daarom als Philips op verschillende manieren hulp geboden voor deze collega's - van flexibele werktijden tot het mogelijk maken van extra kinderopvang en extra verlofdagen om werk beter te kunnen combineren met de zorg voor kinderen."

Dankbaarheid tonen

"We zijn ons er ook van bewust dat veel van onze collega's uit de brand zijn geholpen door de mensen om hen heen. Het is werkelijk hartverwarmend om te zien hoeveel hulp er op gang kwam om het normale leven toch door te laten gaan. Met deze actie willen we als Philips onze dankbaarheid tonen, en daar is veel reactie op gekomen. Meer dan 3.000 deelnemers hebben kunnen genieten van een boeiende tour van de curatoren van de musea waar we nauw aan verbonden zijn, het Philips Museum en het Rijksmuseum."

Het is werkelijk hartverwarmend om te zien hoeveel hulp er op gang kwam om het normale leven toch door te laten gaan.

Hans de Jong

President Philips Nederland

Directeur Olga Coolen van het Philips Museum en directeur Taco Dibbits van het Rijksmuseum openden de rondleiding; hun conservatoren namen vervolgens de speciale gasten aan de hand van bijzondere verhalen mee langs de collectie.

Philips Museum

“Ik pas op met veel plezier”, aldus Ellen Kleipool, een van de deelnemers. “We moeten in deze situatie samen zorgen voor oplossingen om met de gevolgen van de pandemie om te gaan; werkgever, werknemer en de achterban. Maar het is dan wel heel leuk om te merken dat dit zo door Philips gewaardeerd wordt.”

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.