Nieuwscentrum
masthead igt azurion ep L

sep 21, 2018

Philips HealthSuite Labs versnelt innovatie- en veranderproces in de zorg 

Gemiddelde leestijd: 1-3 minuten

Intermediair, het online work-life platform voor hoogopgeleiden, heeft een artikel gepubliceerd over Philips HealthSuite Labs. Edgar van Zoelen, hoofd HealthSuite Labs en Ecosystem Management bij Philips, vertelt in zijn interview hoe design-thinking en co-creatie helpen het innovatie- en veranderproces in de zorg te versnellen.

HealthSuite Labs biedt een systematische aanpak om complexe uitdagingen in de gezondheidszorg op te lossen. Middels actieve deelname van patiënten, artsen, verzekeraars, beleidmakers en andere belanghebbenden helpt de methode om besluitvorming te versnellen en waardevolle resultaten te boeken met behulp van design-thinking.

Wij helpen specialisten met het verkrijgen van nieuwe inzichten, dat kan niet in isolement of als je binnen de vertrouwde kaders blijft denken

Edgar van Zoelen

hoofd HealthSuite Labs en Ecosystem Management

Complexe vraagstukken oplossen

‘Deze manier van werken is bij uitstek geschikt voor het oplossen van zeer complexe vraagstukken’, vertelt van Zoelen. ‘Met design-thinking beschikken we over een gestructureerde, interactieve aanpak waarbinnen alle betrokkenen een bijdrage leveren aan de uiteindelijke oplossing. Vandaar de termen co-creatie en co-innovatie.’

Edgar van Zoelen

‘Het gehele proces heeft een doorlooptijd van zes tot twaalf weken’, legt Edgar verder uit. De voorbereidingen beginnen met een klein kernteam vanuit de klant en Philips. Het kernteam is het meest betrokken bij alle stappen in het proces, maar de andere deelnemers zijn cruciaal voor aanvullende inzichten en de juiste achtergrondinformatie.

 

‘De design-thinking-workshop duurt meestal anderhalve dag en brengt alle mensen bij elkaar, waarbij iedereen weet wat we van ze verwachten en waarom dit belangrijk is. Ons team begeleidt het hele veranderproces van de klant’, aldus van Zoelen.

HealtSuite Lab

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.