Red Dot Awards 2023

nov 13, 2023

Philips wint twee Red Dot Best-of-the-Best design awards

Gemiddelde leestijd: 1-3 minuten

Red Dot, een van 's werelds grootste internationale designcompetities, kende Philips in totaal negen prijzen toe voor hoge designkwaliteit in verschillende categorieën, waaronder professionele gezondheidszorg en consumenten, evenals twee Best-of-the-Best awards. 

Een jury van 24 experts zocht naar voorbeelden van uitmuntende ontwerpkwaliteit en kende twee Best-of-the-Best awards toe aan Philips: Hospital Patient Monitoring-oplossing Philips Sounds, en het systeem voor verpakkingsontwerp van Philips OneBlade. "Het feit dat u uit zo'n sterke groep deelnemers als winnaar uit de bus bent gekomen, bewijst de buitengewone kwaliteit van uw werk", aldus Professor Dr. Peter Zec, oprichter en CEO van Red Dot.

Philips Sounds

Philips Sounds: het geluid van patiëntmonitoren volledig opnieuw vormgegeven

Het Philips Experience Design-team, onder leiding van het team in Böblingen, Duitsland, werkte samen met de geluidsontwerpstudio Sen Sound om de alarmgeluiden van patiëntmonitoren op doordachte wijze opnieuw te onderzoeken. Het doel was deze alarmgeluiden stapsgewijs opnieuw te ontwerpen om te voldoen aan de behoeften van mensen die deze geluiden herhaaldelijk moeten horen in hectische, acute zorgomgevingen.

“We zijn bijzonder trots op dit unieke ontwerpproject”, zegt Andreas Walden, Usability Leader voor Hospital Patient Monitoring bij Philips. "We zijn een van de weinige bedrijven in de gezondheidstechnologie die innovatie op het gebied van alarmgeluiden als prioriteit stellen. Philips Sounds is strategisch en zorgvuldig ontwikkeld om vertrouwen tussen belanghebbenden op te bouwen door middel van co-creatie, niet-verstorende verandering en wederzijds leren."

OneBlade verpakkingsontwerp

OneBlade: een toekomstgericht systeem voor verpakkingsontwerp

Philips' aanvullende Best-of-the-Best Red Dot award voor OneBlade packaging design system, een fit-for-future oplossing, bewijst dat ontwerpinnovatie verder kan gaan dan productbruikbaarheid en een impact kan hebben op het milieu. Duurzaam en verantwoord handelen waarborgt de 'license to operate' van Philips. Het verankeren van duurzaamheid en circulariteit in de dagelijkse bedrijfsvoering is essentieel voor het waarborgen van de relevantie en impact van het gezondheidstechnologiebedrijf op de lange termijn. De op papier gebaseerde OneBlade-verpakkingsoplossing is een van de fundamenten van de inspanningen van Philips op het gebied van verpakkingsplatformen, en illustreert hoe het gebruik van minder materiaal, minder onderdelen en minder volume hand in hand gaat met iconische aanwezigheid en de beste gebruikerservaring.

“Duurzaamheid en consumentgerichtheid zijn beide belangrijke aspecten van ons ontwerpproces bij Philips. Van de manier waarop onze producten worden ontworpen, verpakt en verzonden tot de gebruikservaring en de recyclebaarheid aan het einde van het gebruik”, vertelt Georges Beaujean, Design Leader, Philips Grooming en Beauty. “Ons nieuwe OneBlade-verpakkingssysteem omvat beide prioriteiten en brengt krachtige communicatie en onze innovatieve, op papier gebaseerde verpakkingsstructuur samen om een sterkere consumentenervaring te bevorderen.”

Naast de twee Best-of-the-Best-awards ontving Philips 7 extra prijzen voor hoge ontwerpkwaliteit in zowel zijn professionele gezondheids- als consumentengezondheidsportfolio's. Hier staat een volledige lijst en meer informatie over de Red Dot Design Awards van Philips in 2023: Philips Design.

Team picture

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

René Loman

René Loman
Woordvoerder a.i. Philips Benelux
Tel.: +31 6 51 85 22 26

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.