Nieuwscentrum

Gerard & Anton Awards bereikt mijlpaal met honderdste winnaar

jul 05, 2024 | 2 minuten leestijd

Met de tiende editie van de Gerard & Anton Awards, kwam de teller van ‘start-ups to watch’ deze week op honderd te staan. Honderd winnaars, die met hun innovatie en ondernemerschap proberen de wereld een beetje mooier te maken. Op woensdag 3 juli werden de nieuwste winnaars in de schijnwerpers gezet in de jubileum tent van de 25-jarige High Tech Campus Eindhoven.

Gerard en Anton award - Group

“Er is veel talent aanwezig in Brainport. Met de Gerard & Anton Awards krijgen zij een mooi podium en een positieve impuls”, Benno Tieke, Directeur Portfolio Management bij Philips Ventures en jurylid van de Gerard & Anton Awards. “Startups zijn noodzakelijk om het succes van de regio te continueren. Zij bepalen onze toekomstige welvaart en welzijn. Daarom is het belangrijk dat er nieuwe bedrijven blijven ontstaan.”

Innovatie en ondernemerschap

 

Van innovatieve therapieën voor de behandeling van patiënten met buikvlieskanker, tot het verbeteren van plastic recycling, en technologie om mensen met een spraakgebrek een stem te geven. Stuk voor stuk getuigen de winnaars van de Gerard & Anton Awards van innovatie en ondernemerschap. Kernwoorden die kenmerkend zijn voor Gerard en Anton Philips. Als briljante werktuigbouwkundige was Gerard het innovatieve brein achter het duo, en als rasverkoper wist Anton het bedrijf commercieel te laten groeien.

Gerard & Anton Awards

Brainport DNA

 

“De combinatie van innovatie en ondernemerschap is al 133 jaar bij Philips een succes,” volgens Benno.  Ook de cultuur van elkaar helpen, zit in de genen van Philips. “Deze cultuur zien we terug in het Brainport-DNA, waarbij ervaren bedrijven beginnende ondernemers ondersteunen. Met de Gerard & Anton Awards willen we dat ook de komende generaties blijven stimuleren.”

Felbegeerde award

 

Winnaars van de Gerard & Anton Award blijken over het algemeen succesvoller dan de gemiddelde start-up in Nederland. Gezamenlijk worden de honderd winnaars gewaardeerd op ruim viereneenhalf miljard euro, is 92% van hen nog in leven, ver boven het landelijk gemiddelde, en zijn zeven start-ups overgenomen door een externe partij. Kortom, de award is een felbegeerde erkenning voor start-ups die de Brainport regio sterker maken.

Tracxon

Persoonlijke boodschap voor de winnaars

 

Tijdens de tiende editie van de Awards, richtten Gerard en Anton zich persoonlijk tot de winnaars van 2024: VitalFluid, Upyther, Sirius Medical, Senergetics, Veridis, SandGrain, Dembrane, Whispp, SCIL Nanoimprint Solutions en Tracxon. Met een deep-fake-animatie, geïnspireerd door de animatie in de BrAInpower expositie in het Philips Museum, gaven zij de winnaars tips hoe zij hun onderneming succesvol kunnen laten groeien.

Uitbreiding van de jury

 

De jury, onder leiding van wethouder Stijn Steenbakkers, had dit jaar de taak om uit de maar liefst 67 nominaties de tien winnaars te selecteren. Volgend jaar zal de jury worden uitgebreid met oud- winnaars. “Op die manier bouwen we verder aan het ecosysteem waarbij de vorige generatie de nieuwe verder op weg helpt,” aldus Benno. De nieuwe juryleden zullen bekend worden gemaakt tijdens het tweede jaarlijkse Founders Diner, op 23 november. Philips startte vorig jaar een nieuwe traditie door alle (oud-)winnaars uit te nodigen voor een jaarlijks terugkerend Gerard en Anton diner in het Philips Stadion. Dit diner biedt startende ondernemers de gelegenheid om in een informele sfeer van elkaar en van de boegbeelden uit de wereld van de high- tech te leren.

Voor meer informatie

Tommie Dijstelbloem-Woordvoerder Philips Benelux-
Tommie Dijstelbloem
Woordvoerder Philips Benelux
Contact informatie Contact informatie

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Deel dit artikel met je netwerk

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/articles/2024/gerard-en-anton-awards-bereikt-mijlpaal-met-honderdste-winnaar.html Link gekopieerd

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.