NL
EN
Museum
Gerard Expo

brAInpower

   

Wat kan artificial intelligence voor jou betekenen?


Er wordt veel geblogd, gesproken en gefantaseerd over Artificial Intelligence. Maar wat is het nu precies? En wat kan het voor ons betekenen? En wat is de bijdrage geweest van Philips bij de ontstaansgeschiedenis ervan? Het Philips Museum presenteert brAInpower, een expositie over artificial intelligence (AI). De expositie onderzoekt en geeft antwoorden op bovenstaande vragen en toont de impact ervan op ons dagelijks leven.

De samenwerking van mens en AI staat centraal op de expositie: de breinkwaliteiten van de mens in combinatie met AI: Brain + AI = Power. Dit leidt tot innovaties op vele fronten.

De geschiedenis van Philips met AI gaat terug tot de ontwikkeling van de elektronenbuis. Deze buis kwam voort uit de gloeilamp en was een stap op weg naar de ontwikkeling van de transistor en microchips. Deze innovaties, cruciaal voor de huidige rekenkracht en dataopslag, vormen het hart van de AI-evolutie.
 

Beleef het in het Philips Museum vanaf 20 april


In de tentoonstelling brAInpower is veel te leren en lezen, maar ook te ervaren. Zo kunnen bezoekers een persoonlijk kunstwerk maken op basis van hun emoties én met behulp van AI. Ook kunnen eigen ideeën worden gegenereerd met beeld en ontdekt u het verschil tussen een MRI-scan met en zonder gebruik van kunstmatige intelligentie. Bijzonder genoeg komt de bezoeker ook “pratende” Gerard en Anton Philips tegen.

De tentoonstelling biedt meer, bezoekers zijn in staat hun droomhuis te bouwen met behulp van AI én mogen impactvolle keuzes maken voor zelfrijdende auto’s. Ook zijn er diverse games als ‘AI of Nie’ waaraan deelgenomen kan worden, als ook het positioneren van een lichaam bij het maken van een röntgenfoto. Aan het einde van de tentoonstelling worden bezoekers uitgenodigd om te reflecteren; Wat betekent artificial intelligence voor jou?

Toegankelijkheid

Het Philips Museum is toegankelijk voor rolstoel en scootmobiel.

Geleidehonden toegestaan

Stichting tot Behoud van Historische Philips-producten (SBHP)

Voor het afgeven van oude Philips-producten kun je terecht bij de Stichting tot Behoud van Historische Philips-producten (SBHP) via www.philips-historische-producten.nl of mail naar sbhp@kpnmail.nl.
Historische foto’s, brieven, documenten en brochures van Philips kun je doneren aan ons museum.

Contact

Philips Museum
Emmasingel 31

5611 AZ Eindhoven


Algemeen receptie Philips Museum:
+31 (0)40 235 90 30
info-museum@philips.com


Boekingen en Sales:
+31 (0)6 – 29 12 30 86
boekingen-museum@philips.com

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.