NL
EN
Museum

Bezoekersinfo
Bestel hier uw e-tickets
Bezoekersinfo
Nu te zien: Vinyl!
Agenda Philips Museum
Agenda
Bezoekersinfo
Bezoek
Bezoekersinfo
Groepen
Zakelijk
Zakelijk

Nieuws

Nu te zien | tentoonstelling Vinyl!

 

Vinyl is helemaal terug van weggeweest. Reden voor het Philips Museum voor een oog en oorstrelende tentoonstelling over grammofoonplaten. Aan de hand van hoezen, foto’s van artiesten en enkele unieke voorwerpen toont de expositie Vinyl! een beeld van de hoogtijdagen van Philips’ muziekindustrie. 

 

Met de aankoop van een kleine platenmaatschappij in 1942 door Frits Philips startte een ondernemend avontuur dat uitgegroeide tot Polygram, een van de grootste muziekindustrieën ter wereld.

Door overnames en fusies breidde het aantal labels en artiesten in de jaren ’70 en ’80 flink uit. James Brown, Jimi Hendrix, Donna Summer, The Bee Gees, Elton John, Dire Straits en vele anderen brachten platen uit onder een van de labels van Philips/Polygram. Ook in klassiek, cabaret, chansons en het Nederlandse lied had Philips een grote naam.

 

De tentoonstelling Vinyl! in het Philips Museum is te bezoeken van vrijdag 15 februari tot 15 juli 2019.  

 

JanZwartendijk

Agenda

25 mei | Dutch Technology Week

 

Op zaterdag 25 mei is het Philips Museum gratis te bezoeken als onderdeel van de High Tech Ontdekkingsroute. Er zijn diverse innovaties en demo’s te zien van producten die de toekomst van de gezondheidszorg mee zullen vormgeven. Bijvoorbeeld de revolutionaire nieuwe TrueVue render engine, die een realistisch beelden van CT-scans maakt. Dit in de bijzondere omgeving van het Philips Museum, waar het verhaal van Philips als innovatief en ondernemend concern vanaf 1891 verteld wordt.

museum_kids_factory