NL
EN
Museum

Bezoekersinfo
Bestel hier uw e-tickets en rondleidingen
Agenda Philips Museum
Agenda
Bezoekersinfo
19-27 oktober | Philips Experience Design Awards show
Bezoekersinfo
Bezoek
Bezoekersinfo
Groepen
Zakelijk
Zakelijk

Nieuws

Nieuw: programmeer een robot bij Museum Kids Factory in het Philips Museum

 

Zelf een robot programmeren? Dat kan voortaan in het Philips Museum tijdens Museum Kids Factory. Met Marty de Robot leren kinderen op een leuke en actieve manier hoe een robot aangestuurd wordt.

 

Museum Kids Factory is van 12 tot 18 augustus. Hier kunnen kinderen van 5 t/m 12 jaar onder begeleiding solderen, zagen, 3-d printen en elektronische schakelingen maken. Zelf een echte robot programmeren kan vanaf 10 jaar. Voor kinderen van 5 t/m 7 zijn er aangepaste activiteiten.

 

Toekomst en techniek

Museum Kids Factory brengt speelplezier, toekomst en techniek samen. Hier horen robots zeker bij, vandaar dat het programma is uitgebreid met Marty de Robot. Deze volledig programmeerbare robot is speciaal ontwikkeld voor kinderen. Met een laptop en een eenvoudige programmeertaal kunnen kinderen hem een aantal verschillende opdrachten laten uitvoeren, zoals lopen en voetballen.

 

JanZwartendijk

Agenda

5 t/m 11 augustus| De Lamp

 

Het Philips Museum presenteert de korte voorstelling 'De Lamp'. In dit intieme toneelstuk met het sfeervolle Oude Fabriekje als decor vertelt het Lampenmaakstertje samen met Gerard en Anton Philips hoe het was om in 1891 bij Philips & Co te werken in Eindhoven. Het technische proces van het maken van de eerste Philips gloeilampen wordt in het toneelstuk op een eenvoudige manier uitgelegd.

museum_kids_factory