EPIQ CVx

sep 26, 2023

Eindhovens Dagblad: ‘Philips wil de zorg ontlasten met mensgerichte innovatie’

Gemiddelde leestijd: 1-3 minuten

Schaalbare innovatie voor mensgerichte technologie, hoe we zorgprofessionals proberen te ontlasten en hoe we ziekenhuizen ondersteunen in hun reis naar een duurzamere gezondheidszorg. Dit zijn volgens Bert van Meurs, Chief Business Leader Image Guided Therapy en Precision Diagnosis bij Philips, de drie belangrijkste trends in de gezondheidszorg en hoe Philips daarop inspeelt. In het Eindhovens Dagblad gaat hij dieper in op waarom Philips gerichter wil innoveren om praktische problemen op te lossen.

Mensgericht innoveren

De Nederlandse gezondheidszorg kampt met groeiende vraag, stijgende kosten en een tekort aan zorgpersoneel. Philips wil met praktische oplossingen de zorg ontlasten. Van Meurs: “We willen niet meer innoveren om het innoveren", zegt Bert van Meurs. “We willen geen technologie meer maken die op zoek gaat naar problemen. We willen mensgericht innoveren. We willen fewer, bigger, better.”

Dit betekent dat er meer aandacht wordt besteed aan praktijkgericht onderzoek. Philips richt zich op het oplossen van concrete problemen die zich voordoen in de dagelijkse praktijk van zorgprofessionals met als doel de zorg verbeteren.

Praktische toepassing

Een praktische oplossing is het toepassen van kunstmatige intelligentie om artsen te ondersteunen bij het analyseren van grote hoeveelheden medische gegevens. Dit kan helpen bij het maken van voorspellingen, diagnostiek en metingen. “Er is een tsunami aan data beschikbaar", zegt Van Meurs. “Al die gegevens kunnen enorm overweldigend zijn voor artsen. Wij bedenken toepassingen om gebruik te maken van data. Zo kunnen gegevens een voorspellende waarde hebben of helpen bij diagnostiek en metingen.”

Het ED schetst een voorbeeld van een echoscopist die dankzij de EPIQ CVx met ondersteunende algoritmes, sneller en preciezer metingen kan maken van het hart. Om de grootte van de kartkamers te meten, moest de verpleegkundige zelf een lijntje trekken op het beeldscherm waarop de echo te zien was. Nu doet een algoritme dat automatisch.

Beter samenwerken

Een van de manieren om de zorg nog meer te ontlasten, is door beter samen te werken met concurrenten. Volgens Van Meurs geven artsen vaak aan dat systemen in de zorg niet met elkaar kunnen samenwerken. Hij stelt dat de apparaten van Philips moeten kunnen samenwerken met apparaten van concurrenten, maar dat vraagt om een belangrijke verandering in cultuur en mindset bij Philips. “We kunnen niet alleen innoveren”, zegt hij.

Screen Eindhovens Dagblad

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

(Meer) gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.