In een samenleving waarin veel neurologische aandoeningen voorkomen, streeft Philips naar een superieure duidelijkheid op het gebied van diagnoses en behandelingsbegeleiding voor alle patiënten. Hoewel MR vandaag de dag de gouden standaard is in neuro-oncologische beeldvorming, is er nog ruimte voor verbetering van de nauwkeurigheid bij het beoordelen van tumoren en follow-ups. 3D APT (Amide Proton Transfer) is een unieke, contrastvrije MR-beeldvormingsmethode voor de hersenen als antwoord op de vraag naar betrouwbaardere diagnostiek in de neuro-oncologie. 3D APT maakt gebruik van de aanwezigheid van endogene celeiwitten voor het produceren van een MR-signaal dat direct correleert met celproliferatie, een marker voor tumoractiviteit. 3D APT kan getrainde medische professionals ondersteunen bij het maken van onderscheid tussen laaggradige en hooggradige gliomen en tussen de ontwikkeling van de tumor en het effect van de behandeling1.
Een sequentie als APT zou een grote impact voor ons hebben, omdat die ons kan helpen dit soort beslissingen met meer vertrouwen te nemen”
Jeffrey Miller, MD
Kinderradioloog in het Phoenix Kinderziekenhuis
APT is toegevoegd aan ongeveer 70 MRI-onderzoeken van kinderen met een hersentumor en de eerste resultaten waren bemoedigend”
John Curran, MD
Radioloog in het Phoenix Kinderziekenhuis
met 3D APT
met 3D APT
met 3D APT
met 3D APT
Als u meer informatie wilt over 3D APT, vul dan alstublieft het contactformulier in. Dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op.
Lees meer over de uitgangspunten en algemene principes van gewogen APT-beeldvorming, zoals oorspronkelijk ontwikkeld door de groep van Dr. Van Zijl en Dr. Zhou.
Lees het verhaal van het Phoenix-kinderziekenhuis over het onderzoek dat zij hebben uitgevoerd om het nut van APT in de klinische praktijk te beoordelen.
De nieuwe Ingenia Elition-oplossing van Philips biedt ultramoderne MR-beeldvormingstechnieken en is grensverleggend op het gebied van klinisch onderzoek met 3.0T-beeldvorming, dankzij een volledig nieuw ontwerp van de gradiënten en RF-technologie.
1 Zhou et al., Nat Med 9, 1085-1090 (2003).; Zhou et al., Magn Reson Med 50, 1120-1126 (2003); Jones et al., Magn Reson Med 56, 585-592 (2006).
You are about to visit a Philips global content page
Continue