Mijlpaal voor hoogtechnologische, minimaal invasieve en beeldgeleide operaties

GZA Ziekenhuizen en Philips vieren miljoenste procedure met Philips Azurion-Platform

Sinds de introductie in februari 2017 kent de Azurion een snelle intrede in ziekenhuizen over de hele wereld. Zo bereikte het platform in iets meer dan 2,5 jaar de mijlpaal van de miljoenste procedure.

We willen u graag informeren en inspireren, dus meld u aan wij houden u op de hoogte van de laatste Medisch Perspectief artikelen.

Op 18 november 2019 vond in GZA Ziekenhuizen te Antwerpen de miljoenste procedure wereldwijd op een Philips Azurion-platform plaats. [1] De procedure werd uitgevoerd door dr. Benoit Thomas, chirurg thorax- en vaatheelkunde bij GZA Ziekenhuizen. De patiënt van dr. Thomas werd behandeld voor een aneurysma van de knieholte. In de hybride operatiekamer van het ziekenhuis ontving de patiënt een klein endovasculair stentimplantaat.

Gemiddelde leestijd: 
3 minuten

Gemiddelde leestijd: 
4 minuten

Meer efficiëntie

Voor dr. Thomas helpt het platform om het werkproces in de operatiekamer te verbeteren en het werk van zijn medewerkers te vergemakkelijken. “We kunnen de scans die gemaakt zijn tijdens de diagnosestelling, ook tijdens de operatie gebruiken. Daarnaast is de hoeveelheid röntgenstraling lager, dit is goed voor de patiënt en het medisch team. De kwaliteit van medische beelden is verbeterd en de proceduretijd is verminderd doordat we een controlepaneel voor het platform aan het bed hebben.” [2]

Steeds meer therapeutische toepassingen

De meeste beeldgeleide therapieprocedures van vandaag behandelen hart- en vaatziekten, maar het gebruik ervan breidt zich uit naar de behandeling van ziekten in andere organen zoals de hersenen, longen en wervelkolom. “Steeds meer en complexere ingrepen worden minimaal invasief onder beeldgeleiding uitgevoerd. De komende jaren zullen de mogelijkheden met het Azurion-platform alleen maar groeien,” zegt Ernst Wodrada, Head of Image Guided Therapy bij Philips Benelux. “De kracht van het open Azurion-platform is dat het beeld-, functie- en device data intuïtief samenbrengt rondom de arts en het team. Zo kunnen we samen minimaal invasieve vaatingrepen en beeldgeleide interventies verder innoveren. Voor de patiënt betekent dit een lager risico en een korter verblijf in het ziekenhuis – wat ook voor het zorgsysteem een lagere kost inhoudt.” [3]

GZA Ziekenhuizen en Philips vieren één miljoen procedures met Philips Azurion Platform

GZA Ziekenhuizen en Philips vieren één miljoen procedures met Philips Azurion Platform

Op 18 november 2019 vond in GZA Ziekenhuizen te Antwerpen de 1 miljoenste procedure wereldwijd op een Philips Azurion-platform plaats. Dit innovatieve platform stelt medisch specialisten in staat om complexe procedures minimaal invasief en beeldgeleid uit te voeren, ofwel “opereren zonder te snijden”.

Het is van cruciaal belang om als ziekenhuis te blijven investeren in innovatie die zich vertaalt in een betere ervaring voor de patiënt en de zorgverlener, in betere resultaten en in een lagere kost voor onze gezondheidszorg.”

dr. Kristiaan Deckers

Hoofdarts GZA Ziekenhuizen

Belang van innovatie

Voor dr. Kristiaan Deckers, hoofdarts GZA Ziekenhuizen zijn hoogtechnologische, innovatieve oplossingen zoals de Azurion niet meer weg te denken uit een modern ziekenhuis. “Ik geloof dat dit type oplossingen nog aan belang zal winnen. Het is van cruciaal belang om als ziekenhuis te blijven investeren in innovatie die zich vertaalt in een betere ervaring voor de patiënt en de zorgverlener, in betere resultaten en in een lagere kost voor onze gezondheidszorg.”

Nieuwste toevoeging: FlexArm & IntraSight

De nieuwste toevoeging aan het beeldgeleide therapie- en Azurion-portfolio is de FlexArm. FlexArm omvat een reeks innovaties die het voor de arts gemakkelijker maakt om beeldvorming van de hele patiënt in zowel 2D als 3D uit te voeren. Bovendien helpt het bij het verminderen van de herpositionering van de patiënt, en het aantal personeel en uitrusting. [4] Philips heeft onlangs ook het IntraSight-platform voor interventietoepassingen geïntroduceerd om toepassingen voor intravasculaire beeldvorming en fysiologie naadloos te integreren in de workflow van het interventionele laboratorium.

[1] Meer dan één miljoen procedures zijn uitgevoerd op Philips Azurion op basis van een interne casus- en proceduregegevens van Philips. De miljoenste procedure werd geschat op basis van dezelfde gegevens.

[2] Ter vergelijking: het St. Antonius Hospital in Nederland stelde tijdens een twee jaar durende impactstudie op de afdeling interventionele vaatheelkunde vast dat de Azurion hen een tijdsbesparing opleverde van 17% van de gemiddelde proceduretijd, 12% van de voorbereidingstijd in het lab zelf en 28% van de post-proceduretijd.  [LINK]

[3] Helmberger T, Martí-Bonmatí L, Pereira P, et al. Insights Imaging. 2013;4:1–7, [LINK]

[4] Bevindingen uit een studie uitgevoerd in 2017/2018 met 17 artsen op Philips Azurion 7 C20 met FlexArm. De studie werd uitgevoerd in een gesimuleerd laboratoriumomgeving, en werd ontworpen en gecontroleerd door Use-Lab GmbH. [LINK]

Philips Azurion

 

Wilt u meer informatie over Philips Azurion, het nieuwe generatie Image Guided Therapy-platform waarmee u eenvoudig en met vertrouwen procedures kunt uitvoeren?

Gerelateerde artikelen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van gezondheidszorg? Meld u gratis aan voor de Medisch Perspectief nieuwsbrief.

Contactinformatie

* Dit veld is verplicht

*

Contact details

*
*
*

Bedrijfsgegevens

*
*
*

*

Contactinformatie

* Dit veld is verplicht

*
*
*
*
*
*
*
*
*

Door uw reden voor contact op te geven, kunnen wij u beter van dienst zijn.

We work with partners and distributors who may contact you about this Philips product on our behalf.

*
*

Final CEE consent

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit the Philips USA website.

Ik begrijp het

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit the Philips USA website.

Ik begrijp het

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.