Meer halen uit preventief onderhoud op uw patiëntmonitoring systeem

Onderhoud kun je strategisch inzetten om de efficiëntie van patiëntmonitoring systemen te maximaliseren. Maarten Koster, Operations Manager Connected Care Benelux, legt uit welke mogelijkheden de aanpak van Philips biedt.

We willen u graag informeren en inspireren, dus meld u aan wij houden u op de hoogte van de laatste Medisch Perspectief artikelen.

Preventief onderhoud is nodig om de betrouwbaarheid en efficiëntie van zorgsystemen te garanderen en mogelijke problemen voor te blijven. Het is net als bij uw auto. Daar zorgt onderhoud op gezette tijden ervoor dat u veilig en storingsvrij kunt rijden. Dat onderhoud kunt u laten uitvoeren door een autobedrijf om de hoek of door een erkende dealer. Bij vergelijkbare prijzen, zal de voorkeur meestal naar de dealer uit gaan. Die kent de auto immers door en door, heeft de onderdelen voor veel voorkomende reparaties op voorraad en korte lijnen met de fabrikant voor meer gespecialiseerd onderhoud, zoals updates van elektronische systemen. 

Gemiddelde leestijd: 
3 minuten

Gecertificeerde technici

Bewezen expertise is ook bij preventief onderhoud van patiëntmonitoring systemen van groot belang. Als fabrikant en marktleider heeft Philips de juiste kennis in huis om ziekenhuizen en andere instellingen het onderhoud van patiëntmonitoring systemen tegen een aantrekkelijk tarief uit handen te nemen. De onderhoudstechnici zijn goed opgeleid en gecertificeerd. Dankzij hun ervaring met Philips systemen kennen zij ze van binnen en buiten. 

De meest recente software

Ook software moet onderhouden worden. Tijdens een onderhoudsbeurt worden klinische updates (indien beschikbaar) op de bewakingsmonitoren uitgevoerd. Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat alle medewerkers dezelfde, meest recente versie tot hun beschikking hebben. Het optimaal functioneren van de monitoren bevordert de efficiëntie en de kwaliteit van dienstverlening aan patienten.

Kleine defecten meteen verholpen

Systemen die intensief gebruikt worden, kunnen na verloop van tijd kleine defecten vertonen. Vaak zijn die niet van invloed op de prestaties maar kunnen ze wel voor ergernis zorgen tijdens het gebruik. Denk aan slijtage aan knoppen, connectoren of modulebezels. Philips technici hebben dergelijke onderdelen meestal standaard bij zich en kunnen dit soort kleine defecten direct – en vaak kosteloos – verhelpen.

Martijn Franken, klinisch fysicus (L) en Marcel Swijnenburg, Zorgmanager bij Bravis ziekenhuis. Foto: Frank van Beek

Doorlopende optimalisatie

Om zo effectief mogelijk te zijn, moet onderhoud geen momentopname maar een doorlopend proces zijn. Om dit te realiseren, heeft Philips FocalPoint ontwikkeld. Hiermee heeft u verbeterd inzicht in en overzicht van uw patiëntmonitoring systemen. Ook verzamelt FocalPoint technische data van het patiëntmonitoringnetwerk, analyseert deze en vertaalt ze vervolgens in aanbevolen acties om het netwerk optimaal te laten functioneren. Dit stelt u in staat om proactief te handelen en storingen voor te blijven.

Om zo effectief mogelijk te zijn, moet onderhoud geen momentopname maar een doorlopend proces zijn.

Maarten Koster

Operations Manager Connected Care Benelux

Veiligheid voorop

Tegelijkertijd houdt FocalPoint de systeemveiligheid bij en voert op afstand updates op centraalposten uit via Philips OS patching service. Windows patches die gevalideerd en beschikbaar zijn, staan klaar om doorgevoerd te worden om de (data) veiligheid te bevorderen. Gezien de toenemende prioriteit van veiligheid binnen de zorg, is dit een belangrijk punt.

Meerwaarde

Het mag duidelijk zijn: voor Philips is preventief onderhoud meer dan een ‘moetje’, dat regelmatig afgevinkt moet worden. Het vormt de basis voor de optimalisatie van patiëntmonitoring systemen, de efficiency van het zorgteam en de kwaliteit van dienstverlening aan de patiënt. Met de zekerheid dat u nog vele veilige ‘kilometers’ kunt maken met uw patiëntmonitoring netwerk.

DIM approval nummer: 18090-00044789

Laat uw onderhoud uitvoeren tegen een aantrekkelijk nieuw tarief

Maximaliseer de efficiëntie van uw monitoringsysteem. Neem contact met ons op voor meer informatie over preventief onderhoud en de nieuwe tarieven.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van gezondheidszorg? Meld u gratis aan voor de Medisch Perspectief nieuwsbrief.

Contactinformatie

* Dit veld is verplicht

*

Contact details

*
*
*

Bedrijfsgegevens

*
*
*

*

Contactinformatie

* Dit veld is verplicht

*
*
*
*
*
*
*
*
*

Door uw reden voor contact op te geven, kunnen wij u beter van dienst zijn.

We work with partners and distributors who may contact you about this Philips product on our behalf.

*
*

Final CEE consent

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit the Philips USA website.

Ik begrijp het

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit the Philips USA website.

Ik begrijp het

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.