Kijk terug: de hoogtepunten van ECR 2021

Verschillende sessies en ervaringen van het European Congress of Radiology zijn nu beschikbaar. Dit zijn de belangrijkste hoogtepunten.

We willen je graag informeren en inspireren, meld je aan en blijf op de hoogte van de laatste  Medisch Perspectief artikelen.

Het European Congress of Radiology (ECR) was dit jaar volledig virtueel. De online omgeving van het evenement bood veel mogelijkheden om kennis bij te spijkeren en inspiratie op te doen. Verschillende sessies en ervaringen zijn ook nu nog beschikbaar. We zetten de belangrijkste hoogtepunten op een rij.

 

Virtual radiology experience

De virtual radiology experience is een virtuele omgeving waarin je als bezoeker niet alleen de laatste innovaties kunt zien op het gebied van diagnostische systemen en interventieoplossingen, maar ook verschillende zorgpaden van patiënt op de voet kunt volgen.
 

Er is zelfs een Radiology Escape Room, waarin je het kunt opnemen tegen radiologen en charity tokens kunt verdienen door een snelle tijd neer te zetten.

Clock
Gemiddelde leestijd: 
3-4 min

Kijk sessies terug

Verschillende sessies van ECR 2021 zijn ook nu nog terug te kijken, waaronder How imaging meets the challenges of COVID-19, today and into the future. De COVID-pandemie heeft radiologie-afdelingen op de proef gesteld. In deze sessie bespreken we hoe klinische teams deze uitdagingen zijn aangegaan, door innovatieve manieren te vinden om aan de vraag te kunnen voldoen. Wat zijn de blijvende gevolgen hiervan voor de periode na de pandemie?

In de panelsessie A system of care: Creating workflows of support across the imaging enterprise bespreken Kees Wesdorp, Sham Sokka, Andrew Deutsch en Dr. Stephen Raskin één van de belangrijkste uitdagingen binnen radiologie: het stroomlijnen van workflows, zodat patiënten en zorgprofessionals altijd de beschikking hebben over de juiste informatie en tools op het juiste moment.

Nieuwste innovaties

Philips heeft tijdens ECR verschillende nieuwe technologieën geïntroduceerd ter ondersteuning van Radiology Workflow Suite. Deze leverancier-agnostische suite helpt bij het stimuleren van klinische en operationele efficiëntie in alle fasen van het diagnostische proces; van planning en voorbereiding tot beeldverwerving en gegevensinterpretatie, tot rapportage en selectie van zorgpaden en behandeling.

ecr-tech-looking-at-screen-thumb

Nieuwe en verbeterde aankomende oplossingen zijn onder meer:
 

  • Philips Collaboration Live voor echografie. Deze oplossing biedt realtime toegang op afstand om de communicatie en realtime ondersteuning te stroomlijnen. Uitgebreide toegang zorgt voor een betere samenwerking bij het behandelen van patiënten. Artsen hebben de flexibiliteit om tekst, spraakoproepen, schermdeling, webcamfeed en systeembesturing op afstand te gebruiken om op afstand consulten te geven aan de onderzoeksruimte voor realtime consulten over complexe onderzoeken.

  • Philips Engage. Digitale oplossing voor patiëntbeheer op afstand die een duidelijk overzicht van de beschikbare gezondheidsinformatie van de patiënt biedt. De portal biedt inzicht in dossiers en behandelvoortgang, waardoor zorgverleners screenings kunnen doen, resultaten kunnen meten, videogesprekken kunnen voeren, kunnen chatten en interventies voor de patiënt kunnen voorbereiden. 

  • Philips Clinical Pathways voor long- en prostaatkanker. Naarmate kanker complexer en duurder wordt om te behandelen, maken geïntegreerde oplossingen voor oncologie, pathologie en genomica end-to-end oncologische zorg mogelijk. Philips Clinical Pathways stroomlijnt de oncologische zorg gedurende het gehele patiënttraject, van moleculaire diagnostiek tot behandelopties. 

  • Philips Radiology Operations Command Center. Het eerste leverancier-agnostische multimodale Radiology Operations Command Center voor virtuele beeldvorming van de industrie om realtime samenwerking op afstand mogelijk te maken tussen technologen, radiologen en beeldverwerkingsteams op meerdere locaties via een privé-, beveiligd telepresence-platform.
     
  • Philips Incisive CT wordt nog slimmer met de aanstaande introductie van de door AI ondersteunde Precise Suite. Dankzij kunstmatige intelligentie Precise Suite levert slimme workflows, van beeldacquisitie tot rapportage, met door AI ondersteunde beeldreconstructie, geautomatiseerde positionering van de patiënt, bewegingsvrije cardiale beeldregistratie en realtime interventiebegeleiding om de precisie in dosis, snelheid en beeldkwaliteit te verhogen levert Precise Suite slimme workflows, van beeldacquisitie tot rapportage, met door AI ondersteunde beeldreconstructie, geautomatiseerde positionering van de patiënt, bewegingsvrije cardiale beeldregistratie en realtime interventiebegeleiding om de precisie in dosis, snelheid en beeldkwaliteit te verhogen.

  • Een samenwerking met AI-softwareleverancier Lunit. De longdetectiesuite INSIGHT CXR wordt opgenomen in de diagnostische röntgensuite van Philips. De samenwerking is de nieuwste uitbreiding van Philips' portfolio van op AI gebaseerde oplossingen voor precisiediagnose, die gebruik maakt van de AI-oplossingen van Philips zelf en van derden om gestroomlijnde workflows te leveren die aanbieders, patiënten en beheerders in staat stellen om gegevens om te zetten in bruikbare inzichten en de juiste zorg in de juiste volgorde op het juiste moment te bieden.
philips-collaboration-live

Meer weten?

Kijk rond op onze virtual ECR space om de sessies terug te kijken of de escape room te doen. Of neem contact op om meer te weten te komen over recente innovaties op het gebied van radiologie.
Altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van gezondheidszorg? Meld u gratis aan voor de Medisch Perspectief nieuwsbrief.

Contactinformatie

* Dit veld is verplicht
*

Contact details

*
*
*

Bedrijfsgegevens

*
*
*

*

Contactinformatie

* Dit veld is verplicht
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Door uw reden voor contact op te geven, kunnen wij u beter van dienst zijn.
We work with partners and distributors who may contact you about this Philips product on our behalf.
*
*

Final CEE consent

You are about to visit a Philips global content page

You are about to visit the Philips USA website.

You are about to visit a Philips global content page

You are about to visit the Philips USA website.

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.