FSN 2021-05-A en FSN 2021-06-A
Vanaf oktober 2023 is Philips Respironics gestart met de reparatieactiviteiten van Trilogy 100/200-apparaten via door Philips goedgekeurde reparatiecentra in verschillende landen. Onze klanten blijven de keuze hebben tussen de reparatie van hun apparaten, het terugkopen van apparaten in de vorm van een verkooptegoed, Trilogy Evo-upgrades en een Trilogy Evo-leenprogramma. Ons doel is om samen te werken met onze klanten om de remediatie zo snel mogelijk te voltooien, zodat we patiënten op de getroffen Trilogy 100/200-apparaten kunnen helpen. Neem voor eventuele aanvullende vragen contact op met uw Philips Respironics-accountmanager.
Hieronder staat een update over de status van herstelprogramma voor slaap- en beademingsapparaten per 31 oktober 2024. Naast het aantal geleverde vervangende apparaten geven we ook een overzicht over het aantal apparaten dat financieel gecompenseerd zal worden en het aantal die door thuiszorgleveranciers niet meer getraceerd kunnen worden.
1. Een aantal oudere slaapapneu-apparaten van het type System One worden niet meer door Philips geproduceerd en verkocht. In veel gevallen zijn deze apparaten ouder dan vijf jaar. In overleg met de thuiszorgleveranciers heeft Philips een oplossing afgesproken voor deze patiënten. Voor een deel van de gebruikte apparaten ontvangen thuiszorgleveranciers alternatieve of gerepareerde apparaten. Daarnaast biedt Philips een financiële compensatie voor een aantal van deze System One apparaten zodat thuiszorgleveranciers een ander apparaat kunnen aanschaffen voor de patiënt. 2. Door de thuiszorgleveranciers zijn een aantal apparaten geregistreerd die niet meer in gebruik zijn of niet meer getraceerd kunnen worden. De thuiszorgleveranciers hebben zich ingespannen om alle apparaten en patiënten te traceren. We gaan ervan uit dat apparaten die niet meer getraceerd kunnen worden, niet langer in gebruik zijn.
You are about to visit a Philips global content page
Continue In juni 2021 heeft Philips, na het ontdekken van een mogelijk gezondheidsrisico in verband met een onderdeel in bepaalde DreamStation apparaten (CPAP en BiPAP) en mechanische beademingsapparaten, een zogenoemd veiligheidsbericht uitgegeven. Zo’n bericht is een waarschuwing aan artsen en patiënten over mogelijke problemen met apparaten die kunnen leiden tot onveilige situaties. Dit is een voorzorgsmaatregel en wil niet zeggen dat er inderdaad sprake is van onveiligheid.
Als gevolg van de geconstateerde problemen met de apparaten heeft Philips besloten deze apparaten om te ruilen of te repareren. Wij begrijpen dat dit ingrijpend is voor patiënten en zorgverleners. Er is onzekerheid over wanneer patiënten weer kunnen beschikken over een apparaat dat probleemloos functioneert, terwijl zij ook afhankelijk zijn van het gebruik van het apparaat.
Dat beseffen wij heel goed en daarom zetten wij ons in om onze patiënten, thuiszorgleveranciers en artsen zo goed mogelijk te ondersteunen gedurende het proces van repareren of vervangen van de apparaten.
In dit proces bieden wij u zo veel mogelijk begeleiding en zullen wij onder andere via deze website de meeste actuele informatie met u delen. We danken u voor uw geduld en hopen u of uw patiënt(en) zo snel mogelijk weer aan een nieuw of gerepareerd apparaat te helpen. Wij proberen u hierbij zo goed mogelijk inzicht te geven in de termijn waarop u het nieuwe of gerepareerde apparaat kunt verwachten, maar helaas kunnen we niet exact aangeven wanneer de apparaten kunnen worden uitgeleverd. Dit heeft met externe factoren, zoals het wereldwijde chiptekort te maken, maar ook met het feit dat de productie in onze fabrieken flink moet worden opgeschaald. Op dit moment hebben wij onze wekelijkse productie al meer dan verdrievoudigd ten opzichte van 2020 en werkt er iedere dag een team van 1.000 medewerkers aan het vervangen of repareren van meer dan 5 miljoen apparaten wereldwijd.
(Autorisatie voor gebruik in noodgevallen)
Ook bekend als DreamStation BiPAP autoSV
Ook bekend als DreamStation BiPAP AVAPS, DreamStation BiPAP S/T
Ook bekend als System One BiPAP autoSV, System One BiPAP autoSV Advanced
Ook bekend als System One BiPAP AVAPS (C-serie), System One BiPAP S/T (C-serie)
Titratieapparaat in het lab
(niet op de markt gebracht in de VS)
Ook bekend als BiPAP Hybrid A30-beademingsapparaat (A-serie)
(niet op de markt gebracht in de VS)
Ook bekend as BiPAP V30 Auto-beademingsapparaat (A-serie)
Ook bekend als BiPAP A40-beademingsapparaat (A-serie)
(niet op de markt gebracht in de VS)
Ook bekend als BiPAP A30-beademingsapparaat (A-serie)
(niet op de markt gebracht in de VS)
Apparaten die niet betrokken zijn, kunnen andere schuimmaterialen voor geluiddemping bevatten, omdat er in de loop van de tijd nieuwe materialen en technologieën beschikbaar zijn gekomen. Ook kan het geluiddempende schuim in niet-betrokken apparaten zich op een andere plaats bevinden vanwege het ontwerp van het apparaat.
You are about to visit a Philips global content page
Continue