Nieuwscentrum
masthead avl 100 procent digitaal award l

jan 26, 2021

Afdeling pathologie van Antoni van Leeuwenhoek ontvangt 100% Digital Award van Philips

Gemiddelde leestijd: 3-5 minuten

Vandaag ontvangt de afdeling pathologie van het Antoni van Leeuwenhoek van Philips de 100% Digitaal Award voor hun digitale werkwijze. De afdeling pathologie van het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) is het zesde ziekenhuislaboratorium in Nederland dat de mijlpaal heeft bereikt. Het coronavirus bracht een versnelling in het digitaliseringsproces, dat in 2017 in gang is gezet. Nu kunnen alle pathologen makkelijker thuiswerken.

Philips reikt de award uit aan elk pathologielaboratorium dat is overgestapt op een digitale werkwijze. Het laboratorium moet aan de volgende drie criteria voldoen: alle glazen coupes (FFPE-slides) worden digitaal gescand, digitale diagnose is de standaardwerkwijze van het lab en de meerderheid van de pathologen werkt digitaal.

Digitaal werken: efficiënt, duurzaam en toekomstbestendig

Digitale pathologie is ontstaan tijdens een zoektocht naar nieuwe toepassingen van dvd-technologie door Philips. Met digitale scanners kunnen glaasjes met daarop het weefsel, de zogenaamde coupes, op het beeldscherm worden bekeken. Door te digitaliseren kunnen pathologen buiten de fysieke grenzen van de (eigen) afdeling online diagnosen stellen en snel elkaar consulteren wanneer een extra mening nodig is. Hierdoor kunnen laboratoria werken aan het verhogen van de efficiëntie van de diagnostiek.

Antoni van Leeuwenhoek 100% Digitaal Award

José van den Berg, patholoog en hoofd afdeling Pathologie AVL: “Digitaal werken heeft zoveel voordelen voor ons. We kunnen beelden snel opzoeken, uitwisselen en met meerdere pathologen tegelijk – zelfs allemaal vanuit huis -  een microscopisch beeld bekijken en bediscussiëren. Voorheen was dat veel lastiger, omdat je dan fysiek tegelijkertijd bij elkaar aanwezig moest zijn. In deze coronatijd is de digitalisering een groot voordeel. Daarnaast vergroot digitaal werken onze duurzame inzetbaarheid en opent het nieuwe mogelijkheden voor het gebruik van Big Data. Bijvoorbeeld door de pathologiebeelden door de computer met elkaar te laten vergelijken en te koppelen aan andere Big Data, zoals radiologiebeelden of informatie over het DNA van een tumor.”

Het AVL is een toonaangevend ziekenhuis op het gebied van oncologie. De afdeling pathologie speelt een belangrijke rol in het stellen van de juiste diagnose. Hier dragen we als Philips graag een steentje aan bij.

Daniella van den Corput

Business Marketing Manager Laboratory & Pathology Solutions bij Philips Benelux

Stap naar Artificial Intelligence

“We zijn trots dat we de award voor 100% digitale klinische diagnose aan het AVL mogen uitreiken”, zegt Daniella van den Corput, Business Marketing Manager Laboratory & Pathology Solutions bij Philips Benelux. “Het AVL is een toonaangevend ziekenhuis op het gebied van oncologie. De afdeling pathologie speelt een belangrijke rol in het stellen van de juiste diagnose. Hier dragen we als Philips graag een steentje aan bij. Digitalisering maakt het bijvoorbeeld in de toekomst mogelijk om Artificial Intelligence (AI) in te zetten om pathologen te ondersteunen. Het resultaat bij het AVL mag er zijn, een succesvolle aanpassing van labprocessen en mindset, een verandering die echt tijd kost maar hen voorbereidt op de toekomst.”


DIM-nummer: 18090-00067237
Datum: Januari 2021

Antoni van Leeuwenhoek 100% Digitaal Award

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 82.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2020 een omzet van 19,5 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Over Antoni van Leeuwenhoek

Het Antoni van Leeuwenhoek behoort al decennia tot de absolute wereldtop in kankerzorg en -onderzoek. De unieke combinatie van zorg en onderzoek binnen één instituut maakt voor kankerpatiënten het verschil. In multidisciplinaire teams werken alle in kanker gespecialiseerde zorgprofessionals continu aan op maat gemaakte behandelplannen. Want in de kern is geen enkele kanker gelijk. Patiënten met (een vermoeden van) kanker kunnen in het Antoni van Leeuwenhoek terecht voor de nieuwste onderzoeks- en behandelfaciliteiten en een persoonlijke benadering. Het Antoni van Leeuwenhoek koos ruim 100 jaar geleden al voor de combinatie van specialistische kankerzorg en onderzoek onder een dak. Bij het Nederlands Kankerinstituut (NKI) – de wetenschappelijke tak van het Antoni van Leeuwenhoek - werken ruim 650 onderzoekers aan grensverleggend onderzoek naar kanker. Dit wetenschappelijke onderzoek wordt voor een belangrijk deel mede mogelijk gemaakt door KWF Kankerbestrijding en het ministerie van VWS. Het Antoni van Leeuwenhoek is het enige door de OECI aangewezen Comprehensive Cancer Center in Nederland. Voor meer informatie: www.avl.nl en www.nki.nl

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Pieter de Meer

Pieter de Meer
PR & Communications Manager Health Systems Benelux
Tel.: +31 6 25 26 90 65

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.