masthead Marcel Meulman tijdens zijn presentatie op High Tech Next l

nov 12, 2018

Marcel Meulman schijnt licht op de toekomst van gezondheidszorg tijdens High Tech Next

Gemiddelde leestijd: 2-4 minuten

         

Op High Tech Next, een evenement op de High Tech Campus in Eindhoven, kwamen toonaangevende hightechbedrijven uit de hele wereld samen om de nieuwste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van technologie te delen. Marcel Meulman, Hoofd Philips IT Global Services, vertelt hoe Philips door middel van technologische innovaties werkt aan een gezondere en duurzamere wereld. 

 

De High Tech Campus staat alom bekend als de slimste vierkante kilometer van Europa, met meer dan 11.000 onderzoekers, designers en ondernemers die samen werken aan de technologieën van morgen. Wat de regio mede zo uniek maakt is de ‘open’ omgeving, er wordt volop gebruik gemaakt van elkaars kennis en expertise en dat zorgt voor een stroomversnelling aan innovaties. 

Marcel Meulman, Head  Philips IT Global services, op High Tech Next.

Tijdens High Tech Next gingen meer dan 20 van deze toonaangevende technologiebedrijven met elkaar in gesprek over de laatste ontwikkelingen in hun vakgebied. Naast grote namen als TomTom, NXP en Philips, zijn ook startups als USONO, Lifesense en byFlow aanwezig op het evenement om hun ideeën te delen. Prins Constantijn van Oranje gaf namens StartupDelta een presentatie over het bloeiende startupecosysteem in Nederland. 

Impact op de gezondheidszorg

Ook de gezondheidszorg is dankzij de razendsnelle technologische ontwikkelingen onderhevig aan grote veranderingen, iets wat volgens Marcel Meulman, Hoofd Philips IT Global Services, veel kansen met zich meebrengt. Tijdens zijn toespraak vertelde hij hoe Philips middels technologische innovaties het leven van 3 miljard mensen wereldwijd wil verbeteren.

Philips heeft een fundamentele transformatie doorgemaakt naar een gezondheidstechnologiebedrijf, maar innovatie blijft de kern van wie we zijn en wat we doen.

Marcel Meulman

Head of IT Global Services

“Digitalisering zal veel kansen creëren in de wereld van de gezondheidszorg. De huidige technologie maakt het meer en meer mogelijk om zorg en op afstand te bieden, zodat mensen bijvoorbeeld sneller naar huis kunnen na een operatie. Artificial Intelligence zorgt dat we steeds verder gevorderde voorspellende diagnoses kunnen stellen. En in plaats van de conventionele microscoop gaan we steeds meer gebruik maken van digitale pathologie.”, vertelt Marcel. 

 

“Stuk voor stuk ontwikkelingen die de manier waarop gezondheidszorg wordt geleverd wezenlijk zullen veranderen. Philips heeft een fundamentele transformatie doorgemaakt naar een gezondheidstechnologiebedrijf, maar innovatie blijft de kern van wie we zijn en wat we doen.”

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Mascha Geerts - Prins

Mascha Geerts - Prins

Communications Manager Philips Innovation Center Eindhoven

Tel.: +31 6 24856782

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.