okt 20, 2021

Philips introduceert de volgende generatie Digital Pathology Suite

Philips kondigt de lancering aan van zijn nieuwe digitale pathologieoplossing. Philips Digital Pathology Suite – IntelliSite – beschikt over een nieuwe generatie scanners, een uitgebreide, schaalbare hoeveelheid softwaretools en -mogelijkheden die zijn ontworpen om workflows te stroomlijnen, het diagnostische vertrouwen te vergroten, samenwerking te vergemakkelijken, kunstmatige intelligentie (AI) te integreren en de efficiëntie van pathologielaboratoria te verhogen.

Drie nieuwe pathologie scanners

Digital Pathology Suite bestaat uit drie nieuwe pathologie scanners en een Image Management System – een uitgebreide set softwaretools en -mogelijkheden die elke fase van het digitale pathologieproces omvatten, inclusief een geavanceerd beeldbeheersysteem, bi-directionele interoperabiliteit in laboratorium informatiesystemen en een casusviewer die multidisciplinaire casusbeoordelingen en selectie van zorgpaden mogelijk maakt. Het diagnostische vertrouwen wordt vergroot door de beeldkwaliteit en geavanceerde algoritmen, zoals automatische detectie van weefselvorm en niet-rechthoekige optimalisatie van interessegebieden. Dankzij de leveranciersonafhankelijke gegevensinteroperabiliteit kunnen patiëntgerichte gegevens eenvoudig worden gedeeld tussen laboratoria.

Digital Pathology Suite voor verschillende soorten laboratoria

Philips Digital Pathology Suite biedt een reeks oplossingen die is ontworpen voor verschillende gebruikssituaties. Van kleine onafhankelijke laboratoria, waar kleine hoeveelheden coupes continu worden verwerkt en gescand, tot middelgrote en grote laboratoria die workflows met een grotere hoeveelheid coupes uitvoeren. De scanner kan ook coupes met meerdere lagen scannen. Beelden worden vastgelegd in een gecentraliseerd platform dat is geoptimaliseerd rond de workflows van pathologen, geïntegreerd met AI-tools en algoritmen van derden met als doel de laboratoriumkosten verder te verlagen en de diagnostische mogelijkheden te verbeteren.

Geïntegreerde intelligentie en automatisering in slimme diagnosesystemen

Precisiegeneeskunde heeft de druk op laboratoria vergroot, waarbij pathologielaboratoria wereldwijd kampen met een tekort aan geschoold personeel. Binnen de diagnose en stadiëring van kanker wordt pathologische informatie gecombineerd met gegevens uit meerdere disciplines, waaronder radiologie, pathologie en genomics, om de diagnostische precisie te leveren die nodig is voor deze zeer persoonlijke zorg. Er is dringend behoefte aan oplossingen die operationele efficiëntie, samenwerken, het delen van expertise en bedrijfsbrede IT-oplossingen combineren om de laboranten en pathologen optimaal te ondersteunen.
 
Door baanbrekende innovatie en samenwerkingen integreert Philips intelligentie en automatisering in zijn Precision Diagnosis-portfolio. Dit omvat slimme diagnosesystemen, geïntegreerde workflow-oplossingen, geavanceerde informatica-oplossingen voor beter diagnostisch vertrouwen en zorgpad-oplossingen waarmee medische professionals de behandeling op de individuele patiënt kunnen afstemmen. Door deze op AI gebaseerde toepassingen te ontwikkelen en te integreren wil Philips hen nog beter in staat stellen gegevens om te zetten in bruikbare inzichten en de juiste zorg in de juiste volgorde op het juiste moment te bieden.

 

Lees hier meer over digitale pathologie.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Met wereldwijd circa 78.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2020 een omzet van 17,3 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Pieter de Meer

Pieter de Meer

PR & Communications Manager Health Systems Benelux

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Meer informatie voor zorgverleners

Heeft u interesse in deze oplossing, neem dan contact op via ons contactformulier.

Media assets

Deel op social media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.