Nieuwscentrum

Philips en AWS werken samen aan schaalbare digitale pathologie in de cloud, waardoor diagnostische mogelijkheden worden verbeterd en de productiviteit wordt verhoogd

mrt 12, 2024 | 3 minuten leestijd

Philips kondigde vandaag een samenwerking aan met Amazon Web Services (AWS) voor digitale pathologie-oplossingen in de cloud. De samenwerking verenigt Philips' leiderschap en expertise op het gebied van digitalisering van pathologie om klinische workflows te optimaliseren en AWS' leiderschap op het gebied van schaalbare, veilige cloud-oplossingen.

Integrated Diagnostics

Philips en AWS gaan pathologielaboratoria helpen om de groeiende hoeveelheden digitale pathologiegegevens efficiënt op te slaan, te beheren en te analyseren en meer pathologielaboratoria in staat te stellen digitale workflows te gebruiken om de productiviteit te verhogen. Bovendien kunnen pathologielaboratoria de efficiëntie van hun workflows optimaliseren en de samenwerking tussen specialisten vergemakkelijken, waardoor een betere integratie met andere zorgverleners mogelijk wordt om goede patiëntenzorg te leveren.

Pathologie speelt een cruciale rol bij de diagnose, monitoren en behandelen van verschillende ziekten (met name kanker) door het afnemen van weefselmonsters. Aangezien naar schatting 70% van de belangrijke medische beslissingen betrekking heeft op laboratorium- of pathologietests [1], is de beschikbaarheid van digitaal opgeslagen pathologiebeelden bijzonder belangrijk omdat deze een aanzienlijke impact hebben op de patiëntenzorg. De groeiende behoefte aan schaalbare opslag om ook innovatieve AI-modellen mogelijk te maken, vraagt om uitbreiding van de mogelijkheden van traditionele on-premise oplossingen naar de cloud.

Door de kracht van de cloud in te zetten om de digitalisering van de pathologie te versnellen, verbeteren we de kwaliteit van de patiëntenzorg door een efficiëntere workflow en samenwerking op schaal mogelijk te maken.

- Daniella van den Corput, Head of Digital Pathology bij Philips Benelux

"Door de kracht van de cloud in te zetten om de digitalisering van de pathologie te versnellen, verbeteren we de kwaliteit van de patiëntenzorg door een efficiëntere workflow en samenwerking op schaal mogelijk te maken", zegt Daniella van den Corput, Head of Digital Pathology bij Philips Benelux. "Aangezien de vraag naar op pathologie gebaseerde diagnose blijft toenemen, zien we digitale pathologie in de cloud als een mogelijkheid om de productiviteit, schaal en om de diagnostiek in de gezondheidszorg verder te transformeren door nieuwe wegen te openen voor onderzoek, onderwijs en de integratie van AI om de patiëntenzorg verder te verbeteren."

Philips is een belangrijke leverancier van digitale pathologie-oplossingen, met meer dan 300 klanten die de volledig digitale workflow van Philips IntelliSite Pathology gebruiken. De samenwerking van Philips met AWS heeft het potentieel om grootschalige klinische onderzoeken, onderzoeken met meerdere instituten en samenwerking in de zorg mogelijk te maken om complexe gevallen aan te pakken, ook in de kankerzorg. Philips zal AWS HealthImaging gebruiken om de opslag te optimaliseren, de schaal te vergroten en AI en onderzoek mogelijk te maken om de analyse van pathologiebeelden te verbeteren en klinische workflows te vereenvoudigen. Daarnaast zal Amazon Bedrock, dat krachtige foundation models (FM's) biedt, de ontwikkeling en integratie van generatieve AI-toepassingen ondersteunen.

"Organisaties in de gezondheidszorg profiteren wanneer klinisch workflow leiderschap wordt gecombineerd met schaalbare cloud infrastructuur. Door hun cloud-native enterprise pathologie-oplossing te bouwen op diensten als AWS HealthImaging en Amazon Bedrock, biedt Philips hun klanten het beste van twee werelden", zegt Tehsin Syed, General Manager van Health AI bij AWS. "Veilige cloudgebaseerde mogelijkheden spelen in op de groeiende vraag om meer gegevens op te slaan en te gebruiken, en door pathologie te digitaliseren kunnen leiders in de gezondheidszorg AI en machine learning toepassen om betere inzichten te verkrijgen. We kijken uit naar de verdere samenwerking met Philips om de productiviteit te helpen verbeteren, onderzoek vooruit te helpen en uiteindelijk preciezere en meer op maat gemaakte patiëntenzorg mogelijk te maken."

Bronnen

 

[1] Verslag van de tweede fase van de herziening van de NHS-pathologiediensten in Engeland, Lord Carter of Coles (2008). Resultaten zijn specifiek voor de instelling waar ze zijn verkregen en weerspiegelen mogelijk niet de resultaten die bij andere instellingen haalbaar zijn.

Beeldmateriaal

Media contact

Pieter de Meer-PR & Communications Manager Health Systems Benelux-
Pieter de Meer
PR & Communications Manager Health Systems Benelux
Contact details Contact details

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Deel op social media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.