Nieuwscentrum

okt 17, 2018

Philips en Pathologie-DNA sluiten raamovereenkomst over digitale pathologie

Op dinsdag 16 oktober 2018 hebben de Raden van Bestuur van het Jeroen Bosch Ziekenhuis, St. Antonius Ziekenhuis en Rijnstate een raamovereenkomst met Philips getekend voor de levering van apparatuur voor de digitalisering van de pathologie. 

 

De drie ziekenhuizen en Pathologie-DNA B.V. werken al een aantal jaren samen op het gebied van pathologie. Met het ondertekenen van deze overeenkomst zetten we een belangrijke stap. Door het plaatsen van de scanners en de implementatie van de bijbehorende hard- en software zijn de pathologen in staat om microscopische beelden op een beeldscherm te beoordelen in plaats van een diagnose onder de microscoop. Een belangrijk voordeel van deze ontwikkeling is dat pathologen in staat zijn om locatie overstijgend coupes te beoordelen, er kan plaats onafhankelijk gewerkt worden. Hierdoor is het samen beoordelen van ingewikkelde casuïstiek veel sneller te realiseren. 

 

De overeenkomst wordt getekend in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in aanwezigheid van Hans Schoo namens Rijnstate Arnhem, Marcel Visser namens het Jeroen Bosch Ziekenhuis, Dirk de Kruif namens het St. Antonius Ziekenhuis en een delegatie van Philips bestaande uit Henk Valk (CEO Philips Benelux), Cees Smit (District Manager West Nederland) en Gerard Slootweg (Sales Manager Digital & Computational Pathology Nederland).

De kracht van het samenwerkingsverband

Met het digitaal werken streven we naar standaardisatie, samenwerking en verbetering van de volledige procesgang voor Pathologie-DNA en daarmee te komen tot efficiëntere, patiëntgerichte zorg maar ook tot kostenreductie. Philips draagt zorg voor de levering, implementatie en het onderhoud van scanners en hard- en software waarmee het digitaliseren van coupes wordt gerealiseerd.

De kracht van het samenwerkingsverband is onder andere subspecialisatie. Pathologie-DNA beschikt over 28 pathologen met diverse subspecialisaties verdeeld over drie locaties. Digitale pathologie betekent dat de subspecialistische kennis van de diverse pathologen ingezet kan worden onafhankelijk van de locatie waar de patholoog op dat moment werkt.

 

Pathologie-DNA kiest voor digitale pathologie om patiënt en behandelaar hoogwaardig diagnostiek te bieden waardoor uiteindelijk een zo adequaat mogelijke behandeling voor de patiënt mogelijk is.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruikt van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT-toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. Met wereldwijd circa 75.000 medewerkers en verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen genereerden de activiteiten op het gebied van gezondheidstechnologie in 2017 een omzet van 17,8 miljard euro. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum

Klik hier voor meer informatieKlik hier voor minder informatie

Onderwerpen

Contact

Media assets

Deel op social media

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/press/2018/20181017-philips-en-pathologie-dna-sluiten-raamovereenkomst-over-digitale-pathologie.html Link gekopieerd

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.