masthead Philips Azurion with FlexArm l

jul 16, 2020

Philips meest innovatieve gezondheidstechnologiebedrijf volgens Boston Consulting Group

Gemiddelde leestijd: 1-3 minuten

Philips is opnieuw gestegen op de jaarlijkse ranglijst van 50 meest innovatieve bedrijven wereldwijd van de Boston Consulting Group (BCG). Hiermee is het bedrijf zes plaatsen gestegen ten opzichte van 2019 naar de 23ste plek. Met deze nieuwe positie is Philips ook meteen het meest innovatieve gezondheidstechnologiebedrijf.

 

De ranglijst van meest innovatieve bedrijven is gebaseerd op een reputatie-onderzoek onder 2.500 internationale innovatie executives en het totale aandeelhoudersrendement over een periode van drie jaar. De lijst is onderdeel van een groter BCG-rapport: The Most Innovative Companies 2020: The Serial Innovation Imperative. Philips scoort hoog op het gebied van innovatie doordat het bedrijf fors investeert in research en development op het gebied van kunstmatige intelligentie, zelflerende systemen en virtual reality om de gezondheidszorg te verbeteren.

Download afbeelding

“Innovatie is alleen relevant als deze meerwaarde oplevert voor onze klanten en de consumenten”, aldus Jeroen Tas, Chief Innovation & Strategy Officer en lid van de Executive Committee van Philips. “Het is onderdeel van ons DNA en we zijn er trots op dat we opnieuw belangrijke stappen hebben gezet naar de top 25.”

 

Philips heeft ook een plaats verworven in de Forbes Global 2000-lijst als een van de 10 grootste gezondheidszorgbedrijven ter wereld, en is opgenomen op de Forbes-lijst van beste werkgevers wat betreft diversiteit in de VS in 2020.

 

Lees het rapport hier

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Pieter de Meer

Pieter de Meer
PR & Communications Manager Health Systems Benelux
Tel.: +31 6 25 26 90 65

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.