VersiSight Pro

jun 21, 2023

Philips erkend voor uitmuntend ontwerp bij Red Dot awards

Gemiddelde leestijd: 1-3 minuten

Philips zet zijn lange geschiedenis van baanbrekende patiënt- en consumentgerichte innovatie voort en vierde deze week de winst van de verschillende prestigieuze Red Dot design awards. Tot de bekroonde producten op het gebied van professionele gezondheidszorg behoren de VeriSight Pro,  een uniek interventieapparaat waarmee cardiologen direct vanuit het hart van de patiënt live echografiebeelden kunnen maken om structurele hartaandoeningen te behandelen.

VeriSight Pro Ultrasound catheter

Op het gebied van persoonlijke gezondheid en welzijn waren er drie nieuwe producten in het assortiment verzorgingsproducten voor mannen: de Philips Portable Travel Shaver PQ888/PQ889, Philips Shaver 5000X Series en Philips Shaver S2509/S2508. Innovaties waarmee het bedrijf voortbouwt op zijn geschiedenis van wereldwijd leiderschap in scheerapparaten die teruggaat tot de eerste Philishave-producten die in 1939 op de markt kwamen.

Philips Shaver 5000

Passie en vakmanschap

Peter Skillman, Global Head of Design van Philips, woonde namens het gezondheidstechnologiebedrijf het Red Dot Gala en de Designers' Night bij:

"Bij Philips innoveren we niet alleen door producten te ontwerpen die het leven van mensen verbeteren, we helpen ook om dit te doen op een duurzame manier die hun toekomst helpt veilig te stellen. De passie en het grote vakmanschap van onze ontwerpers heeft een betekenisvolle impact op het leven van mensen en de wereld waarin we leven. Dat dit wordt erkend door Red Dot is iets waar we altijd enorm trots op zijn geweest."

Red Dot

Philips hanteert een multidisciplinaire benadering van design, waarbij geïntegreerde teams nauw samenwerken met artsen, patiënten en consumenten om een beter inzicht te krijgen in de uitdagingen waarmee zij worden geconfronteerd. Deze inzichten worden gebruikt om nieuwe en onverwachte oplossingen te creëren die vanuit drie perspectieven worden onderzocht:

  • Gebruikerservaring,
  • Technische haalbaarheid, en
  • Zakelijke levensvatbaarheid.

 

Nu ziekenhuispersoneel steeds meer wordt bedolven onder gegevens, verschuiven de ontwerpers van Philips van het visualiseren van gegevens naar het inzetten van AI-modellen die zinvolle inzichten genereren uit deze gegevens, waardoor het leven van onze patiënten en artsen wordt vereenvoudigd.

Red Dot: Design Team of the Year

In 2022 kreeg Philips de eretitel 'Red Dot: Design Team of the Year' als erkenning voor de multidisciplinaire aanpak van het team bij het creëren van geïntegreerde oplossingen voor grote uitdagingen in de gezondheidszorg, zoals de vergrijzing, de toename van chronische ziekten en de escalerende kosten voor de gezondheidszorg, in combinatie met de sterke focus op de gebruikers- en patiëntenervaring. Als Red Dot traditie stond Peter op het podium van de ceremonie om de prijs uit te reiken aan de winnaar van dit jaar, Logitech, vertegenwoordigd door Alastair Curtis, de Chief Design Officer.

Het Red Dot Gala en Designers' Night vond plaats in het Red Dot Design Museum (Essen, Duitsland) op maandag 19 juni 2023. Red Dot design awards worden toegekend aan ingezonden producten die door de Red Dot jury worden beoordeeld als uitmuntend op het gebied van hun esthetische aantrekkingskracht, functionaliteit, slimheid of innovatie. De toekenning van 40 Red Dot design awards aan Philips in 2023 brengt het totale aantal dat het merk in de loop der jaren heeft verzameld op 500 in totaal.

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.