masthead opening windpark krammer helpt philips in 2020 volledig co2 neutraal te zijn foto frank van beek 2 l

jun 19, 2020

Volkskrant: “Top bedrijfsleven vraagt regering de Europese Green Deal te omarmen”

Gemiddelde leestijd: 2-4 minuten

Investeer in een schone economie

Herstel de focus op de lange termijn. Zo komt Nederland sterker én duurzamer uit de coronacrisis. Dat is de oproep van acht CEO's van Nederlandse multinationals, Jan Peter Balkenende (Dutch Sustainable Growth Coalition) en Hans de Boer (VNO-NCW) vandaag in de Volkskrant.

Herstel met een focus op de lange termijn

De afgelopen weken zijn verschillende grote bedrijven in samenwerking bezig geweest met de ondersteuning van de bestrijden van de coronacrisis via onder andere het opzetten van een wereldwijde luchtbrug voor medische apparatuur, het verveelvoudigen van de productie van desinfecterende middelen en de fabricage van andere medische hulpmiddelen. Philips speelt daarin een belangrijke rol. 

 

Het is zaak om die samenwerking vast te houden en in te zetten voor de andere grote uitdagingen van onze tijd. Herstel dus met een focus op de lange termijn.

SDG's afbeelding

"In samenwerking met de Dutch Sustainable Growth Coalition en vele andere bedrijven vragen we de regering om de Europese Commissie te steunen in haar voornemen de Green Deal op te nemen als kernelement van het EU-herstelplan.

 

Door nú te handelen met de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties als gemeenschappelijke agenda houden we de negatieve gevolgen van de coronacrisis voor ons milieu en onze samenleving zo klein mogelijk", aldus de CEO’s waaronder Frans van Houten. 

We vragen de regering om de Europese Commissie te steunen in haar voornemen de Green Deal op te nemen als kernelement van het EU-herstelplan.

CEO’s Dutch Sustainable Growth Coalition

Sustainable Development Goals Verenigde Naties

De Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties vormen een kompas voor een Nederlands herstelplan. Deze zeventien duurzame doelen beogen binnen tien jaar van de wereld een betere plek te maken. Volgt Nederland de koers van dit kompas, dan kan het helpen sterker uit de coronacrisis te komen.

 

“In samenwerking met de Dutch Sustanable Growth Coalition en vele andere bedrijven vragen we de regering om de Europese Commissie te steunen in haar voornemen de Green Deal op te nemen als kernelement van het EU-herstelplan. 

 

Dat de investeringen die uit het herstelplan voortvloeien bijdragen aan het realiseren van de SDG’s. En dat we als Nederland zorgen dat het Klimaatakkoord overeind blijft staan en indien mogelijk zelfs versneld wordt uitgevoerd door aanvullende investeringen.”

Door nú te handelen houden we de negatieve gevolgen van de coronacrisis voor ons milieu en onze samenleving zo klein mogelijk.

CEO’s Dutch Sustainable Growth Coalition

DSCG's in Volkskrant

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

(Meer) gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.