Nieuwscentrum

Maak kennis met Carla Goulart Peron, Chief Medical Officer bij Philips

mrt 29, 2024 | 3 minuten leestijd

Het mogelijk maken van patiëntgerichte, veilige, effectieve en hoogwaardige zorg is essentieel voor Philips om de gezondheid en het welzijn van mensen te verbeteren door middel van zinvolle innovatie.

In 2023 trad Carla Goulart Peron in dienst bij Philips als Chief Medical Officer. De eerste prioriteit van Carla, een arts met meer dan 15 jaar leiderschapservaring in de gezondheidszorgsector, is om ervoor te zorgen dat patiëntveiligheid en kwaliteit centraal staan bij alles wat Philips doet. 

Carla Goulart Peron

 

Ze leidt het onafhankelijke Medical Office vanuit haar expertise op het gebied van meerdere medische specialismen, klinisch onderzoek, medische veiligheid, productontwikkeling en post-market surveillance. Dit team is gericht op het ondersteunen van de wereldwijde activiteiten, het omgaan met de complexiteit van het voorzien in de onvervulde behoeften van patiënten en zorgverleners in een verscheidenheid aan ecosystemen, en het kijken naar de gehele productlevenscyclus om teams te helpen oplossingen te ontwikkelen die veilig, effectief en relevant zijn voor patiënten, aanbieders en betalers.

In het onderstaande interview vertelt Carla meer over haar doelstellingen en wat haar motiveert in haar nieuwe rol bij Philips.

Wat heeft je geïnspireerd om bij Philips te komen werken?
Ik ben arts en ik wil graag mensen helpen om een zo gezond mogelijk leven te leiden. In het verleden kon ik als behandelaar één patiënt tegelijk bereiken. Als Chief Medical Officer voor een groot, wereldwijd bedrijf kan ik dit bereik exponentieel uitbreiden. In 2023 verbeterde Philips de gezondheid en het welzijn van 1,9 miljard mensen. Ons werk heeft invloed op vele levens!
 
Het inspireert mij om, als team, op deze schaal te kunnen werken. Vooral onze ambitie om '400 miljoen in achtergestelde gemeenschappen' te bereiken spreekt mij op een heel persoonlijk niveau aan vanwege mijn jeugd in Brazilië en mijn passie om de ongelijkheid in de gezondheidszorg aan te pakken.  
 
Wat zullen je belangrijkste prioriteiten zijn als Chief Medical Officer?
Dankzij ons wereldwijde bereik en patiënt- en mensgerichte innovatie is Philips een toonaangevende innovator op het gebied van gezondheidstechnologie die helpt betere zorg te leveren voor meer mensen. Mijn allereerste prioriteit is om ervoor te zorgen dat de patiënt centraal staat bij alles wat we doen. De ondersteuning van het Medical Office is cruciaal om patiënten en zorgverleners te kunnen bieden wat ze nodig hebben. We zijn constant bezig met leren, verbeteringen maken en nieuwe mogelijkheden toevoegen die nodig zijn om in de gezondheidszorg actief te zijn.
 
We willen de stem van de patiënt vooropstellen bij elke fase van de productlevenscyclus. Door een sterk partnerschap tussen het team van het Medical Office en de verschillende bedrijfsonderdelen kan Philips het voortouw nemen op het gebied van innovatie, patiëntveiligheid, klinische waarde en toegang tot zorg voor patiënten.
 
Kun je wat meer vertellen over je ambities voor de Medical Office en voor Philips?
Net als iedereen bij Philips is het mijn prioriteit om mijn steentje bij te dragen aan het verbeteren en helpen waarborgen van de patiëntveiligheid en kwaliteit. Als innovatief bedrijf hebben we het streven om producten en oplossingen te ontwikkelen voor de diagnoses en behandelingen van patiënten en om mensen te helpen hun gezondheid en welzijn te behouden.

Als Medical Office hebben we de ambitie om ervoor te zorgen dat alle producten en oplossingen van Philips veilig en relevant zijn voor patiënten, zorgverleners, verzekeraars en belanghebbenden.
 
Dit is een tijd van verandering voor Philips, een tijd waarin we ons richten op onze sterke punten maar ook de uitdagingen. Hiervoor moeten we ons uitspreken, anders denken en de juiste vragen stellen. Ik wil moed tonen in mijn functie en streef ernaar een omgeving op te bouwen waarin iedereen het gevoel heeft optimaal te kunnen presteren. We kunnen allemaal belangrijke vaardigheden en ideeën bijdragen.
 
Ik wil een goede samenwerking, positieve inzet en nieuwsgierigheid stimuleren. Ik omring mezelf graag met mensen die verschillende standpunten en overtuigingen inbrengen vanuit verschillende achtergronden – mensen die misschien heel anders naar de wereld of de kwestie kijken dan ik.
 
Wat betekent het om te werken in een sector die zulk belangrijk en zinvol werk doet voor mensen overal ter wereld?
Bij Philips is het ons doel om de gezondheid en het welzijn van mensen te verbeteren door middel van zinvolle innovatie. Dat is een nuttige en belangrijke verantwoordelijkheid. Ik heb zin in mijn nieuwe functie bij Philips, waar we samen elke dag werken aan verbetering. Ieder van ons in het bedrijf besteedt tijd, energie en ideeën aan het leveren van gezondheidszorginnovaties die veilig, effectief en toegankelijk zijn voor onze eigen gezinnen en gezinnen over de hele wereld. 

Voordat Carla startte bij Philips, was zij Chief Medical Officer, Vice President Clinical Research and Medical Science of Surgical Innovations and Robotics bij Medtronic. Daarvoor werkte ze ook in klinisch onderzoek, productontwikkeling, toezicht na het in de handel brengen, gezondheidseconomie en markttoegang, regelgeving en medisch onderwijs bij farmaceutische en MedTech-bedrijven.

Contactpersoon

Tommie Dijstelbloem-Woordvoerder Philips Benelux-
Tommie Dijstelbloem
Woordvoerder Philips Benelux
Contact informatie Contact informatie

You are about to visit a Philips global content page

Continue
Pieter de Meer-PR & Communications Manager Health Systems Benelux-
Pieter de Meer
PR & Communications Manager Health Systems Benelux
Contact informatie Contact informatie

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Deel dit artikel met je netwerk

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.