Nieuwscentrum

Hoe Philips met de introductie van Azurion de gezondheidszorg wilde veranderen

mrt 15, 2024 | 3 minuten leestijd

Veertien jaar geleden kwam in Best een groep mensen bij elkaar met een missie: de wereld van beeldgeleide therapie voorgoed veranderen. Tegenwoordig wordt elke seconde, ergens op aarde, het leven van een patiënt gered of verbeterd dankzij Azurion – Philips' innovatieve platform voor beeldgeleide therapie (Image Guided Therapy). Met de introductie van versie 3.0 van het nieuwste wapen in strijd tegen de gevolgen van beroertes viert Philips de zevende verjaardag van het eerste model dat op de markt kwam.

Azurion

Eén op de tien mensen ondergaat elk jaar een chirurgische ingreep. En terwijl de wereld geconfronteerd wordt met de uitdagingen van het zorgen voor groeiende populaties met minder middelen, moet de gezondheidszorg sneller dan ooit tevoren bewegen, door nieuwe manieren te innoveren om patiënten nauwkeuriger te behandelen.

Minder complexiteit

 

Een voorbeeld van innovatie is de ontwikkeling van Azurion. De reis van Azurion begon met een fundamentele verschuiving in het begrip van wat artsen en ziekenhuizen nodig hadden. Dit nieuwe systeem moest inspelen op opkomende uitdagingen zoals personeelstekorten en de druk om meer patiënten te behandelen zonder extra investeringen. De visie was om een interventieplatform te creëren dat alle benodigde informatie op één plek samenbracht en verschillende systemen voor interventies integreert. Het ultieme doel was om de complexiteit van procedures te verminderen en de zorg te verbeteren.

Samenwerking en innovatie

 

De benadering in de ontwikkeling van Azurion was bijzonder: het proces bestond uit co-creatie met klanten. Door samen te werken met artsen, verpleegkundigen, laboranten en radiologen en hen te betrekken bij het ontwikkelingsproces, werd nauwkeurig begrepen wat hun klinische behoeften waren. Dit betekende een nieuwe ervaring in gebruiksgemak, de integratie van apparaten en systemen, en een verbeterde beeldkwaliteit. Een dergelijke samenwerking was grensverleggend vergeleken met eerdere ontwikkelingsprocessen.   

Positieve reacties

 

Naast het ontwikkelproces, was ook de introductie van Azurion 1.0 bijzonder.  Een beperkte uitgave en een klinische evaluatie gingen vooraf aan de wereldwijde introductie. Ongeveer twintig klanten werden gevraagd het platform te gebruiken en hun ervaringen te delen. De ontwikkeling van dit platform nam meer dan vijf jaar in beslag. De verschillende verbeteringen werden continu getoetst met klanten, totdat ze zeiden: “Dit is wat we nodig hadden.” Hun positieve reacties en hoe zij de nieuwe, eenvoudigere workflow omarmden, speelden een cruciale rol in de succesvolle introductie van Azurion.  

Philips Intrasight Azurion

Verbeteringen

 

Uit een tweejarig durend onderzoek bleek dat de toepassing van het Azurion-platform leidde tot aanzienlijk snellere ingrepen, kortere voorbereidings- en verwerkingstijden in het laboratorium en meer gebruiksgemak voor medisch personeel. De verbeteringen maakte het mogelijk om één patiënt extra per interventielaboratirum per dag te behandelen. Dat kwam overeen met honderden patiënten per laboratorium per dag.  

Gegevens samenbrengen

 

“Als arts willen we in de cockpit zijn, vergelijkbaar met een piloot in een vliegtuig, waar we controle hebben over alles wat we nodig hebben en alle relevante functies binnen handbereik hebben”, zegt Barry T Katzen, oprichter en Chief Medical Executive van het Miami Cardiac & Vascular Institute. “Wat Azurion doet, is dat het al die verschillende gegevensstromen - van beeldvorming tot patiëntgegevens tot apparaatgegevens - samenbrengt in één enkele gebruikersinterface die erg intuïtief en gemakkelijk te gebruiken is.”

Intuïtief in gebruik

 

Die intuïtie strekt zich uit tot het ontwerp van de hardware. “We hebben de gebruikersinterface van Azurion ontworpen met de hulp van game-ontwikkelaars”, zegt Dr. Atul Gupta, Chief Medical Officer van Image-Guided Therapy en Precision Diagnosis bij Philips en een praktiserend diagnostisch en interventieradioloog. “We wilden dat het voelde als het gebruik van een smartphone voor de eerste keer, iets dat erg intuïtief is en dat je gewoon weet hoe je moet gebruiken.”   

Azurion

Een nieuwe standaard

 

Van een ambitieuze bijeenkomst in een kleine kamer in Best tot een wereldwijd erkende innovatie in de gezondheidszorg: het Azurion-platform helpt artsen door complexe chirurgsiche procedures te vereenvoudigen en hun vaardigheden te versterken. Met elke update en innovatie blijft het platform de norm stellen voor wat mogelijk is in de wereld van beeldgeleide therapie. Voor de patiënten die er elke dag door worden geholpen, maakt dat alle verschil.

Lees hier meer over de nieuwste Azurion 3.0: ‘Philips lanceert nieuw Azurion neuro-biplane systeem om de minimaal invasieve diagnose en behandeling van neurovasculaire patiënten te versnellen en te verbeteren
 

Contactpersoon

Pieter de Meer-PR & Communications Manager Health Systems Benelux-
Pieter de Meer
PR & Communications Manager Health Systems Benelux
Contact informatie Contact informatie

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Deel op social media

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.