Nieuwscentrum
Philips Azurion Biplane

feb 28, 2024

“Philips’ nieuwste wapen in strijd tegen gevolgen beroerte”

Gemiddelde leestijd: 1-3 minuten

Het “paradepaardje van de medische fabriek in Best” is verder verbeterd “om patiënten na een beroerte beter te kunnen behandelen”, zo start het artikel over de nieuwe Philips Azurion Biplane in het Eindhovens Dagblad, onderdeel van DPG Media.

Met de lancering van het nieuwe Azurion neuro biplane-systeem brengt het gezondheidstechnologiebedrijf belangrijke verbeteringen aan in zijn image guided therapy systeem. De biplane is ontworpen om neurovasculaire procedures te verbeteren en zorgprofessionals te helpen om sneller de juiste beslissingen te nemen, meer patiënten te behandelen en betere uitkomsten te bereiken voor patiënten.

Artikel in Eindhovens Dagblad

Versnellen van de behandeling van een beroerte

Eén op de vier volwassenen ouder dan 25 jaar krijgt ooit in zijn leven een beroerte. Wereldwijd worden de directe en indirecte kosten geschat op ongeveer 891 miljard dollar per jaar. De sleutel tot het verminderen van de persoonlijke, maatschappelijke en financiële impact van een beroerte is de volgende uitspraak 'tijd redt hersenencellen – time is brain’. Hoe sneller een beroerte wordt behandeld, hoe beter de mogelijke uitkomst.

Met zijn uitgebreide portfolio voor beroertes ondersteunt Philips zorgprofessionals bij elke cruciale stap in het zorgtraject na een beroerte. Het resultaat zijn slimme oplossingen bij een beroerte die zijn ontworpen om zorg te ondersteunen.

Minimaal invasieve procedures zijn een belangrijk onderdeel van de diagnose en behandeling van beroerte. Bij een beroerte telt elke minuut voor het behoud van de kwaliteit van leven van de patiënt. Interventionele systemen zoals de Azurion worden ook gebruikt om complexe neurovasculaire procedures uit te voeren en te plannen, zoals de behandeling van aneurysma’s in de hersenen of geboorteafwijkingen.

Azurion Biplane

Meer dan 5,2 miljoen patiënten behandeld

Sinds de introductie van de Philips Azurion in 2017 zijn meer dan 5,2 miljoen patiënten in meer dan 90 landen behandeld. Eén op elke twee interventionele suites in de wereld is een Philips. Op die manier helpen de beeldgestuurde therapieoplossingen van het gezondheidstechnologiebedrijf bij de behandeling van één patiënt per seconde.

Philips speelt al sinds de jaren 1950 een belangrijke rol in de ontwikkeling van beeldgeleide behandelingen. En dit gebied heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt van het plaatsen van stents, het vervangen van hartkleppen, het corrigeren van hartritmestoornissen tot lokale behandeling van kanker en minimaal invasieve behandeling van hersenaandoeningen met katheters.

Dit is allemaal mogelijk gemaakt door de technologische ontwikkeling van de systemen, steeds betere 3D-beeldvorming, slimme katheters en nu wordt er ook gekeken naar AI, Augmented Reality en robottechnieken voor de toekomst.

Lees het hele artikel

Deel op social media

Onderwerpen

Contact

Tommie Dijstelbloem

Tommie Dijstelbloem

Woordvoerder Philips Benelux

Tel: +31 6 19 28 83 20

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Gerelateerd nieuws

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.