Nieuwscentrum

Terugblik: wat zijn de best gelezen artikelen in 2024?

dec 31, 2024 | 5 minuten leestijd

Van baanbrekend onderzoek naar kunstmatige intelligentie tot een hartverwarmend initiatief met PSV – deze top negen biedt een gevarieerd overzicht van de thema's die onze lezers het meest boeiden. We publiceerden afgelopen jaar bijna 140 nieuwsberichten, achtergrondartikelen en interviews op ons nieuwscentrum, stuk voor stuk gericht op innovatie en vooruitgang in de gezondheidszorg. Maar welke artikelen trokken nu echt de aandacht? In deze terugblik kijken we naar de negen meest gelezen artikelen van 2024.

Dit zijn de technologie trends in de gezondheidszorg van 2024

Nummer 9: Hoe kunstmatige intelligentie de grenzen van medische beeldvorming en interventies kan verleggen


Dr. Francesca Manni is klinisch wetenschapper bij Philips en gastonderzoeker aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Begin dit jaar sprak ze over het potentieel van AI in Image Guided Therapy (IGT) tijdens Women in Data Sciene (WiDS) in Maastricht. In haar TechTalk tijdens WiDS presenteerde ze verschillende studies die aantoonden dat kunstmatige intelligentie (AI) artsen kon helpen betere diagnoses te stellen met een kleinere foutmarge.

Lees meer over hoe kunstmatige intelligentie (AI) medische beeldvorming kan ondersteunen in dit artikel: Hoe kunstmatige intelligentie de grenzen van medische beeldvorming en interventies kan verleggen

Hoe kunstmatige intelligentie de grenzen van medische beeldvorming en interventies kan verleggen

Nummer 8: Robbert Puijk wint de Frederik Philipsprijs voor zijn onderzoek naar behandeling uitgezaaide darmkanker

 

Robbert Puijk won de Frederik Philipsprijs 2024 voor zijn proefschrift "Colorectal liver metastases: partial hepatectomy or thermal ablation".  Puijk deed zijn promotieonderzoek aan het Amsterdam UMC. Deze studie vergelijkt twee bestaande lokale behandelmethoden voor mensen met colorectale levermetastasen (CLRM). De prijs erkent zijn bijdrage aan de medische wetenschap en de potentie van zijn onderzoek om de behandelingsprotocollen en overlevingskansen van patiënten met levermetastasen te verbeteren.

Lees meer hier over het onderzoek van Robbert Puijk: Robbert Puijk wint de Frederik Philipsprijs voor zijn onderzoek naar behandeling uitgezaaide darmkanker

Robbert Puijk wint de Frederik Philipsprijs voor zijn onderzoek naar behandeling uitgezaaide darmkanker

Nummer 7:  Maak kennis met Carla Goulart Peron, Chief Medical Officer bij Philips

 

Carla Goulart Peron startte in 2023 als Chief Medical Officer bij Philips. Met meer dan 15 jaar ervaring in de gezondheidszorg zet zij patiëntveiligheid en kwaliteit centraal in alles wat Philips doet. Carla’s ambitie is om de stem van de patiënt te integreren in alle fasen van de productlevenscyclus en om de ongelijkheid in de gezondheidszorg aan te pakken. Ze streeft naar voortdurende verbetering en moedigt een cultuur aan waarin medewerkers optimaal kunnen bijdragen aan veilige, toegankelijke en hoogwaardige gezondheidszorginnovaties.

Meer lezen over Carla Goulart Peron? Klik dan op deze link: Chief Medical Officer van Philips: Carla Goulart Peron

Maak kennis met Carla Goulart Peron, Chief Medical Officer bij Philips

Nummer 6:  Philips wint CSRD Award 2024 voor duurzame verslaglegging

 

Philips nam op dinsdag 12 november met veel trots de CSRD Award 2024 in ontvangst tijdens de eerste editie van CSRD Day (Corporate Sustainability Reporting Directive). Philips ontving de CSRD Award vanwege zijn uitgebreide en gedetailleerde duurzaamheidsverslaglegging, die volledig in lijn is met de nieuwe CSRD-richtlijnen. “Deze CSRD Award bevestigt onze toewijding aan duurzaamheid en innovatie”, zegt Marnix van Ginneken, Chief ESG & Legal Officer en lid van de Raad van Bestuur van Philips.

Lees meer over belang van duurzame verslaglegging en duurzaamheid bij Philips: Philips wint CSRD Award 2024 voor duurzame verslaglegging

Philips wint CSRD Award 2024 voor duurzame verslaglegging

Foto: Lieke Kooyman

Nummer 5: ED interviewt Peter Skillman na jaar als hoofd Philips Design

 

Na een jaar actief te zijn bij Philips zocht het Eindhovens Dagblad hem op voor een portret over zijn imposante carrière tot nu toe, zijn werkzaamheden bij Philips en waarom hij het belangrijk vindt om Nederlands te spreken. De Amerikaanse Peter Skillman begon vorig jaar bij Philips als achtste baas van Philips Design met roemrijke voorgangers als Louis Kalff en Stefano Marzano. Aan Skillman de taak om de digitale transformatie te versnellen bij Philips, maar alles met de gebruiker als startpunt, geeft hij aan. “De impact op klanten en patiënten staat hierbij voorop. We beginnen bij de behoefte van de klant en ontwikkelen daar oplossingen voor.”

Lees meer over Peter Skillman zijn eerste jaar bij Philips: Philips Design versnelt de digitale transformatie van de zorg

ED interviewt Peter Skillman na jaar als hoofd Philips Design

Nummer 4: Philips Museum opent nieuwe expositie brAInpower over kunstmatige intelligentie

 

Het Philips Museum opende op 20 april de expositie brAInpower, die draait om kunstmatige intelligentie (AI). De expositie belicht de samenwerking tussen mens en AI, onder het motto Brain + AI = Power. “AI kan helpen om de werklast te verlichten. Nu al ondersteunt AI bij het opsporen, diagnosticeren, behandelen en monitoren van ziekten”, zegt Shez Partovi, Chief Innovation & Strategy Officer van Philips. De tentoonstelling gaat over het verleden, heden en de toekomst van kunstmatige intelligentie waarin de innovaties van Philips een grote rol spelen.

Lees meer over de brAInpower expositie en kunstmatige intelligentie: Philips Museum opent nieuwe expositie over AI

Philips Museum opent nieuwe expositie brAInpower over kunstmatige intelligentie

Nummer 3: “Philips’ nieuwste wapen in strijd tegen gevolgen beroerte”

 

Beroertes treffen 1 op de 4 volwassenen en kosten wereldwijd jaarlijks 891 miljard dollar. Snelle behandeling is cruciaal, want 'tijd redt hersenencellen'. Philips introduceert de verbeterde Azurion Biplane, een geavanceerd image-guided therapy-systeem dat neurovasculaire procedures optimaliseert. Dit nieuwe systeem helpt zorgprofessionals sneller beslissingen te nemen, meer patiënten te behandelen en betere uitkomsten te bereiken, met name bij beroertes. Sinds de lancering van de Azurion in 2017 zijn meer dan 5,2 miljoen patiënten in 90+ landen behandeld.

Lees meer over de verbeterde Azurion Biplane: “Philips’ nieuwste wapen in strijd tegen gevolgen beroerte”

“Philips’ nieuwste wapen in strijd tegen gevolgen beroerte”

Nummer 2: Philips en PSV vieren met een elftal aan AED’s een kampioenschap voor het leven

 

Ter viering van PSV’s 25e landstitel schonk Philips, oprichter en strategisch partner van de club, een elftal AED’s (Automatische Externe Defibrillatoren). De spelers mochten deze zomer zelf de plek in Nederland kiezen waar deze levensreddende apparaten worden geplaatst. Philips werkt samen met de Hartstichting en ProCardio om ervoor te zorgen dat de AED’s op essentiële plekken worden geplaatst en correct worden geïnstalleerd. “Als club voelen we ons in hoge mate verantwoordelijk voor de gemeenschap waarin we actief zijn. Met dit initiatief kan iedereen levens redden”, zegt Marcel Brands, algemeen directeur van PSV.

Lees meer over dit geschenk: Philips en PSV vieren met een elftal aan AED’s een kampioenschap voor het leven

“Philips’ nieuwste wapen in strijd tegen gevolgen beroerte”

Nummer 1: Dit zijn de technologie trends in de gezondheidszorg van 2024

 

Het personeelstekort in de gezondheidszorg heeft de afgelopen jaren een crisisniveau bereikt waardoor zorgorganisaties gedwongen worden om meer te doen met minder terwijl ook hun financiële situatie onder zware druk is komen te staan. Hier zijn 10 technologische trends in de gezondheidszorg laten zien hoe innovaties op het gebied van AI, virtuele zorg en andere gebieden een verschil kunnen maken door zorgprofessionals, patiënten en de maatschappij als geheel van dienst te zijn.

Lees over de 10 technologische trends in de gezondheidszorg: Dit zijn de technologie trends in de gezondheidszorg van 2024

“Philips’ nieuwste wapen in strijd tegen gevolgen beroerte”

Voor meer informatie

Pieter de Meer-External Relations Lead Philips Benelux-
Pieter de Meer
External Relations Lead Philips Benelux
Contact informatie Contact informatie

You are about to visit a Philips global content page

Continue

Deel dit artikel met je netwerk

  • https://www.philips.nl/a-w/about/news/archive/standard/about/news/articles/2024/terugblik-wat-zijn-de-best-gelezen-artikelen-in-2024.html Link gekopieerd

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.