Hoe onvoorspelbaar de coronacrisis verliep, was nergens zo zichtbaar als binnen ziekenhuizen. Vrijwel niemand had verwacht dat er in Nederland een tekort zou ontstaan aan mondkapjes of beademingsapparatuur. Wat een paar maanden geleden ook nog ondenkbaar zou zijn, was dat ziekenhuizen noodlokalen met CT-scanners zouden gaan inrichten vlakbij de spoedeisende hulp, voor de screening van COVID-19-patiënten. Ewout Buhler begeleidde de installatie van deze apparaten bij verschillende ziekenhuizen.
Als projectmanager is hij verantwoordelijk voor de installatie van medische apparaten bij ziekenhuizen. “Het gaat om al die systemen waarbij meer komt kijken bij de ingebruikname dan even een stekker in een stopcontact steken, zoals MRI-scanners, ultrasound-apparaten en CT-systemen. De levering van zo’n apparaat is vaak een heel intensief traject voor een ziekenhuis, omdat de hele kamer moet worden verbouwd.”
Patiënten komen natuurlijk eerst binnen bij de spoedeisende hulp. Dus juist daar heb je een CT-scanner nodig. En niet midden in het ziekenhuis.
Ewout Buhler
Projectmanager Health Systems
Het mooie is dat je in zo’n situatie alle neuzen dezelfde kant ziet opgaan. Iedereen weet: het doel is om dat systeem zo snel mogelijk up and running te hebben.
Ewout Buhler
Projectmanager Health Systems
Het is hartverwarmend dat alle collega’s blij zijn dat ze iets kunnen toevoegen aan het helpen bestrijden van de crisis. Je ziet meteen het resultaat van je werk.
Ewout Buhler
Projectmanager Health Systems
Nog nooit stond de zorg zo in de belangstelling als nu. Heel Nederland leeft mee met de artsen en verpleegkundigen die alles op alles zetten om ons door de coronacrisis heen te helpen. Ze worden daarbij – van dichtbij of van een afstand – bijgestaan door professionals in het veld die ervoor zorgen dat ze hun werk goed kunnen doen.
Ewout Buhler is één van hen. Lees ook de verhalen van onze andere collega’s: