Thought Leadership

Kijken hoe patiënten en zorgverleners in de praktijk zorg ervaren 

We gaan graag met je in gesprek.

Hoe kunnen we je helpen?

1
Selecteer je interessegebied
2
Contactgegevens
Meera-Gopalakrishnan

Meera Gopalakrishnan

Program Management & Operations, Philips' Ultrasound/Imaging the World partnership

 

 

Ontdek uit de eerste hand hoe Philips en haar partners Afrikaanse moeders en baby's een gezond en gelukkig leven bieden. Meera Gopalakrishnan geeft leiding aan het Program Management & Operations, Philips' Ultrasound/Imaging the World partnership. Zij reist door Afrika en spreekt met onze partners uit de praktijk.

Ze ontdekt wat de uitdagingen zijn en onderzoekt wat de mogelijke oplossingen en successen zijn die de toekomst van de gezondheidszorg bepalen.

 

Lees het verhaal van Meera's reis

 

Download

Philips in Nawanyago

De weg naar Nawanyago

Onze eerste stop is onze pilot-locatie Nawanyago, waar het ITW-programma is ontstaan. Het programma startte in 2009 en groeide razendsnel. In Nawanyago ontmoeten we zuster Angela, het hart en de ziel van de kliniek. Zuster Angela is één brok energie, is begaan met de patiënten en heeft een geweldige, positieve houding. Ze bezoekt in hoog tempo alle patiënten om hen te scannen, raad te geven of te adviseren over hun zorgplan. Ik vind het verbazingwekkend hoeveel ze heeft bereikt met zo weinig middelen. En ze doet het allemaal met een glimlach. 

Patients in Kasambya

Kasambya

Kasambya is een klein plaatsje in het Mubende-district en een mijlpaal voor het programma. ITW kreeg directe ondersteuning van het ministerie van Volksgezondheid, zodat hier voor het eerst een fee-for-service model kon worden gebruikt voor de financiering van ultrasound in openbare klinieken. De nominale vergoeding van ongeveer $ 2,00 bleek betaalbaar en is cruciaal voor het voortbestaan van het programma. Bij de Kasambya HCIII maakten we kennis met Hakim, programmacoördinator en hoofdechoscopist in de kliniek. 

Doctors in Kampal

Leaving on a jet plane…'

Vandaag is onze laatste dag in Oeganda. We hadden een diner met het hele team in een restaurant met uitzicht op het Victoriameer en zongen mee met 'Leaving on a jet plane'. Ineens besefte ik dat ik deze plek en alle mensen die ik heb ontmoet zal missen. Het is vreemd dat ik nu zo'n band heb met een plek waar ik een week geleden met enige schroom naartoe kwam. Misschien is het de oprechte warmte die de mensen uitstralen. Of hun positieve instelling, ondanks alle tegenspoed. Of omdat ik nu een beetje begrijp wat mensen in nood doormaken. Ik kan niet echt uitleggen waarom, maar ik ben blij dat dr. DeStigter en ITW me hebben uitgenodigd voor deze reis en dank het ITW-Afrikateam voor hun gastvrijheid. 

Imaging Logo

Lees over onze samenwerking met Imaging the World.

Meer info

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.