Medisch Perspectief

Snellere detectie van patiënt verslechtering in de zorg

1
Selecteer je interessegebied
2
Contactgegevens

We gaan graag met je in gesprek.

Hoe kunnen we je helpen?

1
2
Contactgegevens

Tot 17% van de patiënten op de chirurgische afdelingen van een ziekenhuis krijgt te maken met postoperatieve complicaties. [1] Maar welke complicaties? Het handmatig controleren van de vitale functies door verpleegkundigen is tijdrovend, intermitterend en gevoelig voor menselijke fouten.

IntelliVue GuardianSoftware maakt gebruik van een patiëntgerichte workflow om de toewijzing van apparatuur en zorgverleners te vereenvoudigen. Het registreert de vitale functies van de patiënt en berekent automatisch een early warning score (EWS). IntelliVue GuardianSoftware is ontworpen om vroegtijdig signalen van complicaties zoals longfalen, bloedvergiftiging of een hartstilstand te identificeren, zodat clinici snel en effectief kunnen reageren.

Bewustwording wanneer het telt

Minder bedden op de intensive care-afdeling kan ertoe leiden dat ernstig zieke patiënten eerder op de algemene verpleegafdeling terechtkomen. Door een gebrek aan middelen en een lage personeelsbezetting staan zorgprofessionals voor een dilemma: hoe kan een mogelijke klinische verslechtering worden vastgesteld en hoe kan hier vroegtijdig op worden ingespeeld?
 

IntelliVue GuardianSoftware maakt gebruik van geavanceerde algoritmes om gegevens van systemen zoals patiëntmonitoren te combineren met die van de draagbare biosensor, die vitale functies zoals hart- en ademhalingssnelheid meet.
 

Een geautomatiseerde early warning score stelt zorgverleners in staat om vroegtijdig het Rapid Response Team te activeren op het punt waar zorg op dat moment van belang is. Het gebruik van dergelijke teams wordt steeds populairder door hun succes bij het verminderen van onverwachte transfers naar de intensive care-afdeling. [2]

We willen u graag informeren en inspireren, dus meld u aan wij houden u op de hoogte van de laatste Medisch Perspectief artikelen.

Dankzij de IntelliVue Guardian oplossing, zijn verpleegkundigen van Ysbyty Gwynedd in staat om verslechtering van patiënten veel sneller op te sporen. Het aantal ernstige voorvallen is met 35% afgenomen en het aantal hartstilstanden met meer dan 86%.[3]

In de praktijk

Verpleegkundigen van Ysbyty Gwynedd, het ziekenhuis in Bangor (Wales), kregen net als andere ziekenhuizen te maken met hoge druk: manuele gezondheidscontroles van patiënten namen veel tijd in beslag, bovenop het groeiende aantal patiënten met meerdere chronische aandoeningen.
 

Dankzij de IntelliVue Guardian oplossing, zijn verpleegkundigen van Ysbyty Gwynedd in staat om verslechtering van patiënten veel sneller op te sporen. Het aantal ernstige voorvallen is met 35% afgenomen en het aantal hartstilstanden met meer dan 86%.[3]

Behoefte

Het laat detecteren van patiënt verslechtering, leidt tot een trage overplaatsing naar de intensive care. Dit is echter een belangrijke indicator voor sterfte (4x hogere sterfte in het ziekenhuis), 60% hogere ziekenhuiskosten en 50% langer ziekenhuisverblijf[4].

Oplossing

IntelliVue GuardianSoftware met early warning scoring (EWS) registreert automatisch de vitale functies. Het berekent een early warning score die is aangepast op de individuele behoeften van het ziekenhuis, toont deze op de zorglocatie en brengt de verantwoordelijke zorgverleners op de hoogte.

Voordelen

Een prospectief onderzoek [3] met behulp van Philips IntelliVue GuardianSoftware ondersteunt het gebruik van een geautomatiseerd EWS-systeem met meldingen om verbeteringen aan te brengen in belangrijke patiëntgerichte klinische resultaten:

Wilt u meer informatie over onze IntelliVue Guardian oplossing?

Bronnen:

[1] Bellomo R, Goldsmith D, Russell S, Uchino S. Postoperative serious adverse events in a teaching hospital: a prospective study. Med J Aust. 2002: 176:216-218.

[2] van Galen LS, et al. Delayed Recognition of Deterioration of Patients in General Wards Is Mostly Caused by Human Related Monitoring Failures: A Root Cause Analysis of Unplanned IC Admissions. PLoS ONE. 2016; 11(8)

[3] Subbe, C.P., Duller, B. & Bellomo, R. Crit Care (2017) 21: 52. doi:10.1186/s13054-017-1635-z

[4] Young, MP, et al. Inpatient transfers to the intensive care unit: delays are associated with increased mortality and morbidity. Journal of General Internal Medicine. 2003 Feb;18(2):77-83.

[5] Franklin C, Mathew J. Developing strategies to prevent inhospital cardiac arrest: analyzing responses of physicians and nurses in the hours before the event. Crit Care Med. 1994;22(2):244-247

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit the Philips USA website.

Ik begrijp het

You are about to visit a Philips global content page

Continue

You are about to visit the Philips USA website.

Ik begrijp het

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.